Wie wordt de Grootste Gelderlander Aller Tijden?

Wie is volgens jou de Grootste Gelderlander Aller Tijden? Er zijn 55 namen genomineerd van groote Gelderlanders die een bijdrage hebben geleverd aan de Gelderse geschiedenis en overleden zijn. Een jury heeft hieruit een selectie gemaakt. Op 16 november is de verkiezingsmiddag.

Wie komen in aanmerking?
De namen die in aanmerking komen voor de benoeming van Grootste Gelderlander Aller Tijden zijnKarel van Gelre, Helene Kröller-Müller, Hendrik Lorentz, Ien Dales, Joan Derk van der Capellen tot den Pol, Marga Klompé, Maarten van Rossum, Wilhelm Röntgen, Eleonora van Engeland, Piet Mondriaan, A.C.W. Staring, Maria van Gelre, Titus Brandsma, Herman Willem Daendels, Willem van den Berg, Helena Kuipers-Rietberg, Graaf Otto II, Jan Hendrik van Kinsbergen, Jacob Jan Cremer en de Gebroeders van Lymborch.

De verhalen
Op 16 november halen bekende en onbekende Gelderlanders de voorgestelde Grootste Gelderlanders uit de vergetelheid. Maak alvast kennis met de voorgestelde kandidaten. Op de website www.mijnGelderland.nl ontdek je de verhalen achter deze diverse groep Gelderlanders: van Karel van Gelre, Herman Willem Daendels tot Marga Klompé. Meepraten over de geselecteerden kan op forum.gelderland.nl/grootstegelderlander.
Herman Willem Daendels is aangedragen door Gerrit Kouwenhoven, streekarchivaris van Epe, Hattem en Heerde en wordt door hem worden verdedigd op de verkiezingsdag.

Stem mee
Op 16 november van 14:00-16:30 uur is de verkiezing van de Grootste Gelderlander Aller Tijden in de Historische Herberg Gelderland in het Huis der Provincie in Arnhem. Je bent van harte welkom om deze verkiezing bij te wonen én mee te stemmen! Wel graag voor 12 november aanmelden via grootstegelderlander@gelderland.nl

Deze wedstrijd is een samenwerking van de Radboud Universiteit, Erfgoed Gelderland, de Historische Herberg Arnhem en de provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in