Hattem start competitie met overwinning op ZAC

De eerste wedstrijd van de competitie is door Hattem winnend afgesloten. Het vorig seizoen uit de 2e klasse gedegradeerde ZAC werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en gingen beide teams rusten met de een gelijke stand. Ondanks dat Hattem het in het 3e kwart van de wedstrijd lastig had en ZAC meer balbezit had, wisten de geel-blauwen met nog een kwartier te spelen op voorsprong te komen en uiteindelijk de volle buit binnen te halen.

Weifelende start wedstrijd
Hattem kende een wat weifelende start van de wedstrijd alsof het ontzag had voor de tegenstander. Het speelde onbedoeld wat nerveus en daardoor ontstonden veel situaties met balverlies. Na een kwartier was deze fase min of meer verleden tijd en gooide het de schroom van zich af. Giovan Drayer kwam over rechts gevaarlijk door en het was jammer dat Jari Dunnink net te laat kwam op zijn goede strakke voorzet. Beide teams vochten verbeten duels uit op het middenveld waar beide pokerden dat het balletje een keer goed tussendoor zou vallen. Hattem maakte hier halverwege de eerste helft resoluut een einde aan. Na een goede opening via Wesley van Winsum over de linker flank vond hij Jort Steenman in de as. Na een mooi pass van hem op de opkomende Hampo Alexanian wist laatstgenoemde zich langs twee verdedigers te wurmen en vond hij met een afgemeten schot de verre hoek en liet hij de ZAC-doelman kansloos. Lang kon Hattem niet genieten van de voorsprong. Na een hoekschop en een goede kopbal naar de vrijstaande Balster, zette hij ZAC weer op gelijke hoogte. Kort voor rust leek Wesley van Winsum voor gevaar te kunnen stichten maar werd hij nog net buiten het strafschopgebied gevloerd. De aansluitende vrije trap leverde helaas niets op zodat het 1-1 bleef bij de rust.

Hattem heeft het lastig, maar pakt de volle buit
Het team van Hattem is van zins om na de rust meer druk te zetten op het doel van ZAC krijgt nog een kans via Wesley van Winsum (schot geblokt) maar moet toch toestaan dat de wapendragers uit Zwolle meer balbezit hebben. Hattem raakt in deze fase te snel de bal kwijt en ZAC komt hierdoor in een overwicht wat overigens nog niet resulteert in kansen. Door de entree van Felix Noordberger voert trainer ten Hove tegelijk wat omzettingen door en Hattem komt weer wat beter in de wedstrijd. Giovan Drayer ziet zijn mooie actie over de rechter flank niet worden beloond maar even later is er evenwel voor Hattem de kanteling in de wedstrijd. Na een opbouw via Hampo Alexanian weet hij Giovan Drayer te bereiken die zich met een weergaloze actie vrij weet te draaien van zijn tegenstander en vervolgens met een afgemeten schot de verre hoek vindt. Op een goed moment in de wedstrijd neemt Hattem hierdoor weer de leiding. ZAC wisselt hierop uiteraard aanvallend en probeert wat te forceren. Bijna heeft dit resultaat als een foute inspeelpass bij de voorwaartsen van ZAC beland en heeft Hattem geluk dat het afstandsschot op de lat uiteen spat. Doordat ZAC wat meer aanvallend speelt krijgt Hattem meer ruimte. Wordt eerst nog een doelpunt van Felix Noordberger afgekeurd, even later is het dan toch 3-1. Felix Noordberger weet zich met een man in zijn rug goed vrij te draaien en maakt oog in oog met de ZAC-doelman geen fout.

Mooie start van de competitie
Gelet op het feit dat het gedegradeerde ZAC op voorhand als lastig werd beschouwd, is deze overwinning een mooie opsteker voor de selectie van trainer Arjan ten Hove. De drie punten blijven dus in Hattem en voor volgende week staat de uitwedstrijd tegen Zwart Wit ’63 uit Harderwijk op het programma wat ook haar eerste competitiewedstrijd wist te winnen.