Flink pak slaag voor S.V. Hatto-Heim

In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen stonden de Poelänten en Attemer Kleikloeten tegenover elkaar. De geel-blauwen speelden zich op de laatste speeldag van de vorige competitie veilig door ver in blessuretijd van Unicum te winnen. Dos Kampen verloor in de nacompetitie in de laatste minuten van de verlenging van DOS37 en degradeerde hiermee naar de 2e klasse.

Overklast
Onder toeziend oog van het vele publiek trappen de geel-blauwen af in dezelfde opstelling als vorige week.
De Kampenaren vinden elkaar makkelijk en houden het veld goed breed waardoor de ruimtes achterin groot zijn. Hierdoor kunnen zij goed doordringen tot de laatste linie en in de 7e worst een doelpoging tot corner verwerkt. Nog geen minuut later belandt de bal na een pass van achteruit achter de laatste linie van Hatto Heim en is het Vincent Huisman die doelman Yorick Mensink verschalkt en de stand op 1-0 brengt.
In het volgende kwartier wordt Hatto-Heim van het veld gespeeld en is de score opgelopen tot 4-0 voor de kampenaren.
Na een half uur spelen krijgen de Hattemer enigszins gripop het spel, wat resulteert in twee doelpunten.Er gloort hoop, maar in de 43e minuut scoort Kampen opnieuw: met de stand 5-3 gaat men de kleedkamer in voor de pauze.

Nieuwe energie
Na de rust stroopt Hatto-Heim de mouwen op. Met nieuwe energie wil men iets aan de opgelopen achterstand doen. Maar het klassenverschil wordt pijnlijk duidelijk in de verder oplopende score, De wedstrijd wordt beëindigd met de sore 10-2 op het bord.