Kippen, konijnen en meer op kleindierenshow in Hattem

Kleindiersportvereniging ‘Nut en Sport Wezep en omstreken’ organiseert op 27 en 28 september weer een grote kleindierenshow in Hattem. Er zijn meer dan 530 dieren ingeschreven door fokkers uit een wijde regio.

Hoenders
Zo zijn er bijna 50 grote hoenders, zoals Friese- en Lakenvelderhoenders aanwezig. Bij de 175 dwerghoenders een mooie klasse Hollandse krielen, Groninger Meeuwkrielen en Barnevelderkrielen; stuk voor stuk oude Hollandse rassen. Daarnaast Belgische, Amerikaanse en Indische rassen. Het allerkleinste kipje ter wereld is de Serama. Deze komen oorspronkelijk uit Maleisië en zijn van nature handtam. Hiervan zijn er zo’n 15 ingeschreven.

Konijnen en sierduiven
Ook zijn er veel konijnen aanwezig, zoals de bekende Vlaamse Reuzen en Hollanders. Maar ook veel minder bekende rassen als Japanner, Zilvervos en Havana. Tenslotte zijn er cavia’s, tientallen sierduiven en eenden op te tentoonstelling aanwezig.

Keurmeester
Alle dieren worden vrijdag overdag beoordeeld door erkende keurmeesters. Zij bepalen aan de hand van standaardeisen de mooiste dieren per diergroep en per ras met uiteraard mooie prijzen voor de winnaars.

Hippisch Centrum
De IJsselvliedtshow wordt gehouden in de manege van de Stichting Hippisch Centrum Hattem, Vijzelpad 112, vlakbij het viaduct onder de A50. De toegang is gratis en voor de kinderen is een knuffelhoek ingericht.

Openingstijden
Je kunt vrijdagavond 27 september van  19.15 tot 22.00 uur en zaterdag 28 september tussen 10.00 en 16.00 uur de dieren bekijken. Leden van Nut en Sport zijn aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in