Volleybalseizoen gestart voor dames HVV

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen in de 1e klasse zitten erop voor de dames van HVV. Het seizoen is gestart met de eerste serieuze wedstrijden. Het team, dat vorig seizoen ongeslagen kampioen werd in de 2e klasse, is met een aantal wijzigingen gestart.

De dames die zijn gebleven vanuit vorig seizoen zijn Eva van Selling, Suzanne Tonnis, Ellen van Guilik, Denise Beekhof, Moniek Bijsterbosch, Linda Draaijer, Hanna van Dijk, Anouk Spraakman, Germaine van Winkoop  en Rosalie Geerlinks. Ook kan het team dit jaar weer beroep doen op Lisa van Dijk die door studie er niet altijd bij kan zijn. Daarnaast is vanuit dames 2 Susanne Kluiver doorgeschoven. Voor dit seizoen zijn er twee trainers aangetrokken: Marien de Weerd en Rinus Goutbeek.

De shirt-sponsoren voor het team zijn dit jaar Berends&Slump en Pruis Schilderwerken. De wedstrijdbroekjes worden gesponsord door KRC van Elderen en Toyota Ramaker. De kledingcommissie is druk bezig om nieuwe shirts en broeken uit te zoeken, zodat de teams binnenkort ook zichtbaar zijn voorzien van deze sponsoren.

Vorige week zaterdag speelden de dames een voorbereidingstoernooi tegen buurtgenoten Blauw Wit uit Oldebroek en Blok EVC uit Vaassen. Dit toernooi was erg nuttig om te zien wat het niveau in de 1e klasse nu is en om verschillende opstellingen uit te proberen. Afgelopen donderdag stond de voorronde voor de beker op het programma. De wedstrijd was direct de eerste streekderby, omdat er gespeeld moest worden tegen VZK uit Wezep, een team dat HVV ook in de reguliere competitie tegen komt en al jaren spannende wedstrijden oplevert.

De dames van HVV waren deze wedstrijd zeer scherp en VZK kreeg weinig kansen. In een bekerwedstrijd gaat hem om 3 gewonnen sets en de dames van HVV wisten dit op een zeer effectieve manier te behalen. In de laatste set werd VZK met zeer sterke service beurten van Eva en Denise zodanig onder druk gezet dat er weinig aanvallen meer terug kwamen. De setstanden waren zeer overtuigend 25-18, 25-19, 25-12.

Eerste competitiewedstrijd
Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Dros Alterno uit Apeldoorn. Een onbekend team voor de dames. Dros Alterno bleek een ploeg met ervaring te zijn. De eerste 2 sets gingen redelijk voorspoedig voor HVV. Er moest wel hard gewerkt worden. Dros Alterno verdedigde veel ballen en beschikte ook over een aardige aanvalskracht. En een spelverdeelster die veel ballen wist door te prikken. HVV had deze sets echter de overhand en wist beide sets met 25-18 te winnen. De derde set waren de rollen omgekeerd, de passing bij HVV ging haperen, waardoor de variatie in de spel minder werd. De aanvalskracht en lef viel wat weg en Dros Alterno wist deze set met 18-25 te winnen. De vierde set werd de basis van set 1 en 2 weer ingezet, maar helaas mocht dit niet helpen. Het inbrengen van wissels leek nog wel een opleving te geven maar de power om het af te maken en de slimheid hoe om te gaan met sommige ballen ontbrak, deze set ging met 25-20 naar Dros Alterno. De eerste 5 setter van het seizoen was een feit. In de laatste set leek weinig meer te lukken bij HVV. Deze set ging met 15-5 naar Dros Alterno.

Niet onverdienstelijk
Voor de start in een hogere klasse geen onverdienstelijke start en nog genoeg zaken om aan te werken dit seizoen. Het team is redelijk aan elkaar gewaagd en alle speelsters hebben gespeeld in de eerste wedstrijden. Nieuwkomer Susanne Kluiver maakte een zeer goed debuut en de dames zijn erg blij met deze versterking. De volgende wedstrijd is vrijdagavond in Zeewolde. Pas op 13 oktober zal er weer thuis in de Marke gespeeld worden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in