Voerman Stadsmuseum Hatten kijkt met vertrouwen naar de toekomst

Het Voerman Stadsmuseum Hattem publiceert elk jaar een jaaroverzicht. Hierin staat een verslag van het afgelopen jaar en het biedt een korte vooruitblik op de nabije toekomst. Het volledige jaarverslag over 2021 is via de website van het museum te downloaden.

Het museum was in 2021 slechts een half jaar geopend als gevolg van de coronamaatregelen en ontving in deze periode 4.620 bezoekers. De tevredenheid van de bezoekers is groot zoals blijkt uit de score van 4,5 (uit 5) op GoogleMyBusiness. Uit het overzicht wordt duidelijk dat het museum ondanks de beperkingen een mooi jaar heeft beleefd waar men tevreden over mag zijn. Het museum kreeg een nieuwe naam en kon enkele uitbreidingen van de collectie noteren en enkele fraaie innovatieve ontwikkelingen verwelkomen. Zoals de 3D-presentatie van de klokbeker en klokbekerschaal, die te zien is in de Zicht op Hattem-zaal.

Deelname evenementen
Verder nam het museum deel aan enkele evenementen zoals de Kunstmaand en IJssel Schilderen, waarbij ruim 60 schilders het IJssellandschap schilderden in de buitenlucht op de IJsseldijk.

Nieuwe exposities
Het museum heeft volop plannen voor de toekomst. Er zijn nieuwe tentoonstellingen in voorbereiding bijvoorbeeld over grafische communicatie en een tentoonstelling met werk van de Noordelijke Aquarellisten. Tenslotte wordt een tentoonstelling voorbereid over kerkinterieurs.

Het Voerman Stadsmuseum Hattem hoopt in 2022 een normaal jaar te kunnen draaien, zonder coronabeperkende maatregelen en merkt nu al dat de bezoekers zo langzamerhand weer terugkomen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in