Hattemse basisscholen starten schooljaar in New Orleanssfeer

Na de schoolvakantie begint het nieuwe schooljaar voor de leerlingen van meerdere Hattemse basisscholen swingend. Zij gaan dan werken aan een project waarin zij enorm grote letters beplakken met versierde lp’s. Deze letters vormen de woorden: New Orleans en komen op het festivalterrein van het evenement New Orleans in Hattem te staan.

De begeleiding van dit project verzorgt de Hattemse kunstenaar Angela Peters.  Zij doet dit in een thema-les op school in stijl. Hierbij gebruikt zij een Big Music Box gevuld met materiaal. In deze les is ook aandacht voor New Orleans als stad zelf, maar natuurlijk is er ook informatie over de achtergrond van de muziek.

Programma festival voor de jeugd
Een enthousiast jeugdcomité ontwikkelde in samenwerking met enkele Hattemse ondernemers en basisscholen wederom een creatief programma met de volgende onderdelen:

  • Het festival start met de prijsuitreiking van de muziekwedstrijd Hattems jeugdtalent. De winnaar wordt gekozen op basis van originaliteit, humor en inspanning. Er zijn prijzen in meerdere leeftijdscategorieën.
  • Muzikaal talent kan op het open podium onder leiding van Hattemer trompettist Wilfred Kroese met hun eigen instrument meespelen met Just Vibes.
  • Jeugdcircus Pavarini zal gedurende het festival met acrobatische toeren alle activiteiten beeldend ondersteunen.
  • Ook tijdens het festival kunnen op het terrein nog elpees versierd worden en kunnen jazzy muziekinstrumenten worden gemaakt.

Alle jeugd is uitgenodigd om een bijdrage te leveren, mee te doen en te ervaren hoe de sfeer is in New Orleans.

Aantal bezoekers gelimiteerd
Uiteraard is alles onder voorbehoud en afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden. Om het festival te mogen bezoeken, is het noodzakelijk een gratis ticket te downloaden op www.neworleansinhattem.nl. Dat geldt ook voor ouders van de jeugd (jonger dan 12 jaar) die komen.

Coronamaatregelen
Het gelimiteerde aantal bezoekers is één van de maatregelen die de gemeente Hattem voorschrijft. Verder zijn, naast het gratis e-ticket, de corona-voorwaarden voor een bezoek aan het festival: een aantoonbare coronacheck en legitimatie noodzakelijk. Voor de jeugd tot 12 is geen legitimatie nodig.

Het festival vindt, als alles doorgaat, plaats op zaterdag 4 september en vanaf 17.00 uur zijn bezoekers welkom op het festivalterrein.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in