Bermbrand A50 en langs spoor Geldersedijk

De brandweer Hattem meldt dat zij onderweg zijn naar een bermbrand met uitbreidingsrisico. De brand is op de A50 ter hoogte van kilometerpaal 235. Gelukkig was de brandweer er op tijd bij en was het vuur snel onder controle.

Brandrisico
Het risico op brand is nu groot. Daarom is voorzichtigheid met vuur geboden. Vanmiddag heeft de brandweer ook al een brand geblust in de berm naast het spoor aan de Geldersedijk.

Droog en heet
Het weer en daarmee de droogte en in Nederland houdt aan. In het zuiden van Gelderland kan het donderdag wel 41 graden worden. Zelfs in de avond koelt het dan nauwelijks af; rond middernacht blijft de temperatuur boven de 30 graden hangen. Dat zegt weerman Reinout van den Born van MeteoGroup in Wageningen.

Inmiddels is het al geen nieuws meer; het wordt de hele week snikheet. Met veel zon en weinig wind wordt het flink zweten, ook in de avonduren.

Temperatuurrecord gebroken
Dinsdagmiddag bereikt het kwik al de 32-33 graden. In de avond daalt de temperatuur tot net onder de 20 graden. Woensdag loopt het kwik snel weer op: dan kan Gelderland rekenen op zo’n 36-37 graden. Vandaag is het oude temperatuurrecord in Warnsveld, dan sinds 1944 stond, gesneuveld.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in