Buitenvoorstelling film ´WILD´

In de open lucht op een megascherm genieten van de nieuwe nationale topfilm ‘WILD’ van Luc Enting. Dat kan woensdagavond 15 augustus in het amfitheater van bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld. De voorstelling begin om 21.30 uur, maar vooraf zijn er vanaf 19.00 uur activiteiten zoals een wildproeverij en worden de bezoekers welkom geheten door het jachthoornkorps de Vlijtbloazers.

‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting. Meer dan twee jaar heeft hij eraan gewerkt. Bijna elke dag met zijn team het bos in – en wachten, wachten en nog eens wachten op dat ene shot. Dat er jonge vossen geboren worden. Dat moederzwijn met haar jonkies een ven overzwemt. Of burlende herten in de bronstijd. De verteller André van Duin – ‘Het is fabelachtig mooi op de Veluwe’ – geeft de film een unieke sfeer en laat zien dat ook in de natuur veel humor voorkomt.

De film werd sinds februari in 65 bioscopen gedraaid en veroverde in recordtijd de harten van honderdduizenden bezoekers. Met steun van de provincie Gelderland en de Veluwe Alliantie, wordt de film deze zomer op een aantal locaties in de open lucht vertoond.

Bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld heeft een amfitheater dat prima ingericht kan worden voor de voorstelling van ‘WILD’. Het bezoekerscentrum is vanaf 19.00 uur open en bezoekers kunnen dan genieten van een wildproeverij en ook worden bijpassende wijnen aangeboden. Voor de jeugd is er popcorn, ijs en frisdrank. Ondertussen laten de Vlijtbloazers hun jachthoorns schallen en zijn het bezoekerscentrum, de streekwinkel geopend en molen de Vlijt is in bedrijf.

De entree voor de film is 7,50 euro per persoon en deelname aan de wildproeverij kost 10,00 euro. Binnenkort zijn de kaarten online te bestellen en te koop bij de Toeristen Informatie Punten in Heerde, Wapenveld, Veessen en Hattem.

Bezoekers wordt geadviseerd zoveel mogelijk per fiets te komen. Er zijn beperkt stoelen beschikbaar, maar er is ruim plaats voor eigen stoelen of kleedjes om de film te bekijken. Voor openbaar vervoer kan men gebruik maken van lijn 203 van Syntus die stopt bij de halte Molenweg in Wapenveld.

WILD
In de film WILD ziet de kijker gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Een aangrijpende scene is het moment dat het laatste van drie jonge vosjes door de moeder het nest uitgezet wordt. Kleinere rollen zijn weggelegd voor raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. André van Duin heeft de voice-over ingesproken en de muziek in de film wordt uitgevoerd door Het Gelders Orkest.

Dubbele boodschap
De filmer Luc Enting heeft nóg een bedoeling met de film. ‘Ik wil mensen waarschuwen dat we zuinig moeten zijn op de Veluwe. Duidelijk maken dat bezoekers zich aan de regels moeten houden, namelijk honden aan de lijn houden en niet buiten de paden wandelen en fietsen. Stiltegebieden moeten gerespecteerd worden. Dat zijn de veilige plekken voor dieren, waar ze niet op hun hoede hoeven te zijn. Juist als de dieren tot rust komen, kunnen ze zichzelf zijn en bijvoorbeeld voor nageslacht zorgen. Alleen op die manier kan de Veluwe ook in de toekomst een natuurgebied blijven met een grote en gevarieerde wildpopulatie.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in