IJsselbiënnale laat Hattem in 2084 zien

De IJsselbiënnale is van start gegaan. Het thema van de internationale kunstroute is de impact van klimaatverandering op het landschap van de IJsselvallei onder de titel Tij, Tijd en Tijdelijkheid.

In Hattem staat naast het fietspad naar ‘t Kleine Veer een installatie van beeldend kunstenaar Edwin Zwakman. Het kunstwerk is een soort Ark van Noach. Het laat zien hoe Hattemers wonen in 2084 nadat het water als gevolg van opwarming van de aarde is gestegen.

Het kunstwerk bestaat uit twee containerschepen die aan elkaar verbonden zijn als een soort catamaran. Op de schepen staan vier flatgebouwen die zijn opgebouwd uit zeecontainers. Het kunstwerk is heel gedetailleerd en achter de vensters van de appartementen hangen zelf gordijnen. De kunstenaar heeft de installatie laten doorrekenen door een architect en zou op ware grootte gebouwd en bewoonbaar kunnen zijn. Volgens de kunstenaar is er voldoende ruimte in de flats om alle Hattemers onderdak te geven.

Informatieboekje
De kunstwerken langs de route zijn gratis toegankelijk. Bij elk kunstwerk hangt een QR-code en tegen betaling kan je dan extra informatie krijgen of bijvoorbeeld een filmpje zien. Ook is er een reisgids waarin alle informatie staat over de route, de kunstenaars en de 27 kunstwerken. Dit gidsje is voor 12,50 euro te koop bij Vadesto aan De Bleek, Hattem.

Andere activiteiten
Naast de beeldenroute biedt IJsselbiënnale ook stadswandelingen aan. In Hattem worden deze wandelingen begeleidt door Ger van den Munckhof. De start is om elke donderdag 10.30 uur bij Visit Hattem, Kerkhofstraat 2. Meer informatie over andere wandelingen en ontmoetingen met kunstenaars is de vinden op de website ijsselbiennale.nl

De IJsselbiënnale 2021 is een beeldenroute die de bezoeker langs de IJssel tussen Hanzesteden van Doesburg, Hattem en Kampen gidst. De biënnale is 18 juni van start gegaan en duur tot en met 19 september.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in