Drie topstukken uit Hattem in Schatkamers van Gelderland

Schatkamers van Gelderland toont het verhaal van Gelderland aan de hand van 70 digitale 3D-replica’s. Deze collectie van Gelderse topstukken is zorgvuldig samengesteld in overleg met Gelderse erfgoedinstellingen, historici en andere specialisten. De replica’s zijn ingedeeld in 7 periodes, van prehistorie tot begin 20e eeuw.

Drie topstukken uit het Voerman Stadsmuseum Hattem zijn in de collectie van de Schatkamers van Gelderland opgenomen. Via de website van de Schatkamers kan je deze en alle andere voorwerpen uit de collectie in 3D van alle kanten bekijken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Klokbeker
In de periode Prehistorie zijn de klokbeker en een klokbekerschaal opgenomen die in 2012 is ontdekt tijdens een onderzoek in de nieuwbouwwijk Assenrade. Deze twee objecten zijn in een compleet graf gevonden en zijn bijzonder omdat ze in goede staat zijn gevonden.

Dikke Tinne
Het derde object dat in 3D te zien is, is de windvaan van de middeleeuwse burcht die in Hattem stond en die in de volksmond De Dikke Tinne werd genoemd. De vaan is ondergebracht bij de periode Graafschap en Hertogdom.

Ontdek hier de website van de Collectie Gelderland / Schatkamers  waarop de 70 replica’s van Gelderse topstukken te zien zijn. En wil je de Hattemse topstukken in het echt zien, dan kan dat natuurlijk bij het Voerman Stadsmuseum Hattem.

Reis door de tijd in de VR-game
Binnenkort zal ook de Virtual Reality game ‘Schatkamers van Gelderland’ fysiek rondreizen en tijdelijk verblijven op verschillende erfgoedlocaties. In deze game reizen twee spelers door het verleden om de historische objecten terug te brengen naar de juiste tijd en plek. Alleen zo kunnen ze de geschiedenis van Gelderland herstellen. Vanaf 5 juli kan het publiek de game voor het eerst spelen in Museum Het Pakhuis in Ermelo.

Virtuele geschiedenisbeleving
Met ‘Schatkamers van Gelderland’ slaat geschiedenisbeleving een andere richting in. Dit project van Erfgoed Gelderland laat het brede publiek de geschiedenis van de provincie beleven op twee bijzondere manieren: een online collectie van 3D-replica’s en een spannende Virtual Reality game. Voor het project werkte Erfgoed Gelderland samen met 34 Gelderse erfgoedinstanties, Het Nieuwe Kader en Provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in