Aanvragen TONK-regeling minder dan verwacht en is daarom verlengd

Van de TONK-regeling (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) wordt minder gebruik gemaakt dan verwacht. De regeling is voor inwoners van Hattem die door de coronacrisis persoonlijk in financiële moeilijkheden zijn gekomen waardoor zij de vaste woonlasten niet of nauwelijks kunnen opbrengen. Met de TONK-regeling wil de gemeente deze Hattemers op een goede en effectieve manier financieel ondersteunen, zodat erger kan worden voorkomen.

Regeling verlengd tot 1 oktober 2021
Tot op heden zijn 15 aanvragen voor de TONK gedaan en toegekend. Hiermee is een bedrag gemoeid van 40.000 euro. Het beschikbare budget is 100.000 euro en dus nog niet volledig benut. Het Rijk heeft daarom landelijk de TONK verlengd tot 1 oktober 2021. De beleidsregels voor toekenning zijn ook versoepeld en dit geldt ook voor mensen die na 1 januari 2021 een beroep hebben gedaan op de TONK-regeling.

Vraag de gemeente om hulp
Denk jij dat je tot de doelgroep hoort en heb je nog geen financiële hulp gevraagd aan de gemeente Hattem, dan kan je dat nog doen tot 30 september. De maximale toekenning blijft €1000,- en €1666,-voor startende ondernemers.
De gemeente Hattem roept inwoners op, die vanwege corona privé in een moeilijke financiële situatie zijn gekomen, altijd contact op te nemen met Marja Habers van de gemeente via (038) 443 16 16. De gemeente kan dan gericht meedenken wat de mogelijkheden voor de betreffende inwoner zijn voor financiële ondersteuning.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in