Hattem – sportief en gezellig!

De Langste Dag in Hattem is in een gezellige en sportieve sfeer verlopen. Al om 08.00 uur ’s morgens was het druk in de binnenstad om koopjes te scoren.

En op hetzelfde moment waren de organisatoren van Heibel in de Haven en de Obstacle Run druk met de voorbereiding. In de jachthaven van Hattem is een afzetting gemaakt waardoor een waterpolo-speelveld ontstond. Spelers van clubs uit Hattem en omgeving speelden in het water, dat rond de 18 graden was, een sportieve strijd.

Ook bij de haven was een beachvolleybal-veld gemaakt. Daarvoor is met een vrachtwagen een grote hoeveelheid zand aangevoerd.

Om de sfeer te bevorderen traden verschillende koren en orkesten op in de binnenstad en Ons Genoegen verzorgde zelfs een verrassende flash mob.

Om 15.00 uur gaf wethouder Hospers het startschot voor de obstacle run, die dit jaar voor het eerst werd gehouden. Deelnemers konden kiezen uit een parcours van 4 kilometer lang of 8 kilometer.

De maar liefst 34 obstacles waren gesponsord door bedrijven. Er was een grote variatie aan hindernissen. Zo moesten deelnemers een hinderisbaan afleggen in de sporthal van De Marke, konden ze over een sloot springen met een polsstok of door en over auto’s en pallets klauteren.

De organisatie had een maximum van 300 deelnemers gesteld en dat aantal inschrijvingen was al snel bereikt. Uit Hattem en de verre omgeving kwamen de sportievelingen voor deze run.

Alle festiviteiten werden afgesloten met een party en livemuziek bij de haven.

Klik hier voor een fotoreportage van Henk Viering.