Televisieseries versus de werkelijkheid

Marco Bosmans van Forensicon houdt dinsdagavond 6 juni bij de bibliotheek in Hattem de lezing “Televisieseries versus de werkelijkheid”. Lezingen van Forensicon zijn interactief en onderhoudend. Op een entertainende manier worden de toehoorders meegenomen in de wereld van forensisch onderzoek. De lezing is ter gelegenheid van de Thriller Weken.

Recherche- en ander opsporingswerk op de tv
Sinds in het jaar 2000 de televisieserie CSI werd uitgezonden, zijn vele seriemakers ingesprongen op dit nieuwe succesvolle genre. Verschillende series over forensische opsporing na misdrijven hebben de televisiezenders veroverd. Bones, NCIS, Criminal Minds, Law & Order; en zelfs reality-series zoals ‘112 ooggetuige’ en ‘Killing Fields, Discovery Channel’. Inmiddels is ook bij het grote publiek wel bekend dat de televisieseries een geromantiseerd beeld van forensisch onderzoek laten zien. Maar waar precies (naast de lange blonde haren en de snelheid van onderzoek) zitten de verschillen tussen de televisieserie en de dagelijkse realiteit van een forensisch onderzoeker? In deze vernieuwde lezing, gaat Marco Bosmans verder in op de aspecten die in de televisieseries leiden tot het oplossen van moordzaken, maar in de werkelijkheid, helaas, toch anders in elkaar zitten. De lezing is geschikt voor deelnemers van alle leeftijden.

Thriller Weken

Tijdens de Thriller Weken zijn in de vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe op de displaytafels ingepakte boeken te vinden. Op de omslag is alleen de eerste zin van het boek te lezen. Laat je verrassen en leen een boek van deze tafels!

Actief in forensisch onderzoek
Marco Bosmans is zelf Forensisch Adviseur, deskundige in strafzaken en DGA van Forensicon BV en tevens universitair docent Criminalistiek en Forensisch Onderzoek.
Forensicon is als Particulier Forensisch Instituut sinds 2010 actief in het uitvoeren van en adviseren over forensisch onderzoek.

Praktische informatie
Locatie: Bibliotheek Hattem, Daendelsweg 2, 8051DX Hattem
Datum en tijd: dinsdag 6 juni, 19.30 – 21.30 uur
Kosten: € 3,50 p.p. voor bibliotheekleden , € 7,00 voor 1 bibliotheeklid met 1 introducé, € 5,00 voor niet bibliotheekleden
Aanmelden: via de website www.bibliotheeknoord-veluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in