Aanwezigheid wild in bewoond gebied neemt toe

Hattem ligt prachtig op de Veluwe en grenst tegen de bossen. De laatste tijd komt het regelmatig voor dat wild het bos verlaat voor een uitje naar de bewoonde wereld.

Bewoners van een woning nabij de Van Deldensweg / Heemstralaan kregen de schrik van hun leven toen een roedel, ofwel rotte, wilde zwijnen door hun tuin holde. De dieren hadden een kleine doorgang gevonden in de omheining en waren zo in de tuin gekomen. Eenmaal daar wisten zij niet meer hoe zij uit de tuin konden komen en rende de rotte, waaronder zowel volwassen exemplaren als frislingen, door de tuin heen en weer op zoek naar een uitgang. De dieren hebben uiteindelijk een uitweg gevonden via de zijkant van de tuin.

De wilde zwijnen hebben geen schade aangericht in deze tuin, maar in tuinen van nabijgelegen woningen is dat anders. Daar hebben de zwijnen het gazon omgewroet.

Kijk hier naar de opname die de bewoner maakte van de wilde zwijnen in zijn tuin.
Tekst gaat na de film verder.

Niet alleen wilde zwijnen zijn waargenomen. Ook ander wild weet de weg naar de Hattemse tuinen te vinden. Aan de Veldweg zijn met een nachtcamera foto’s gemaakt van een das en een boommarter.

Randweg
Maar niet alleen in de woongebieden rond de Apeldoornseweg en de Veldweg is een toename van wild gesignaleerd. Zo zijn er wroetsporen van wilde zwijnen te zien richting de Randweg, nabij het voormalig zwembadterrein.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in