Hattem tegen Oene wederom naar winst

Het eerste elftal van vv Hattem heeft na de goede wedstrijd bij OWIOS ook in de thuiswedstrijd tegen Oene de volle winst weten te behalen. De basis voor die overwinning werd gelegd in de eerste helft waarin het tweemaal het net wist te vinden. Voor Hattem een belangrijke overwinning waarbij het bovenaan in de derde periode staat maar ook in de totaalstand voorlopig nog steeds naar boven kan kijken.

De basis wordt in de eerste helft gelegd
Ondanks de afwezigheid van een viertal spelers kon trainer ten Hove weer beschikken over de van een langdurige blessure teruggekeerde Bram van Regteren. Nadat de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor Hattem was, zijn het de bezoekers uit Oene die in het eerste kwartier meer balbezit hebben en elkaar makkelijker vinden dan de geel-blauwen. Dat spelbeeld verandert totaal vanaf het moment dat Hattem de wedstrijd open breekt. Oene krijgt de bal in de verdediging niet goed onder controle en Hattem stoort hierbij flink. Vanuit die situatie komt de bal bij Felix Besseler die attent is en Oene-doelman Steenbergen kansloos laat. Hattem is los en weet steeds meer door te breken bij de tegenstander. Heeft Giovan Drayer eerst nog pech bij een afstandsschot; even later weet hij wel het net te vinden. Via een door hemzelf opgezette aanval bereikt hij Felix Besseler waarna hij vervolgens de bal weer terug ontvangt. Hierna speelt hij zichzelf goed vrij en jaagt hij de bal met een vlammend schot tegen de touwen. Hattem blijft hierna aandringen, dwingt Oene tot fouten en krijgt mogelijkheden op meer. Oene probeert te corrigeren en zoekt het randje van het toelaatbare. Hattem staat verder geen kansen voor de bezoekers meer toe en komt kort voor rust nog bijna op een derde treffer. Helaas voor hem ziet Wesley van Winsum dat zijn goede schot wordt gekeerd door de goalie van Oene.

Na rust een wat ander beeld
Logischerwijs probeert Oene na de rust wat opportunistischer te spelen en op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Zij heeft dan wel meer de bal, maar tot echt gevaar voor de Hattem-defensie lijdt niet vooralsnog niet. Daarbij is ook doelman Alec van Dijk een zekere sluitpost. Hattem op haar beurt probeert wel op zoek te gaan naar een derde treffer, maar hiervoor is het bij de mogelijkheden die het krijgt wat te gemakzuchtig. Discutabel moment halverwege de tweede helft wanneer Wesley van Winsum binnen de beruchte lijnen onderuit gaat, al dan niet aangetikt. De scheidsrechter ziet hier niets in en laat doorspelen. Met nog zo’n 10 minuten te spelen lijkt Oene het geloof in een goed resultaat te verliezen al heeft het via Mosterd in minuut 83 nog een dot van een kans. Gelukkig voor Hattem gaat de bal hoog over het doel. In de slotfase maakt de Hattem-verdediging niet altijd even de goede keuzes maar komt het verder niet meer echt in de problemen. Hattem kan ook in deze wedstrijd weer drie punten bijschrijven en dat is zeker belangrijk gezien de stand van de ranglijst.

Een mooie overwinning met perspectief
Voor Hattem opnieuw een mooie en verdiende overwinning. Na de goede eerste helft kon het na rust controle houden en het resultaat over de streep trekken. Daarbij is het te vermelden dat in deze wedstrijd opnieuw de nul werd gehouden. Gezien de stand van de ranglijst komt deze driepunter zeker niet ongelegen en is het een mooie opsteker voor de komende wedstrijden. Voor volgende week zaterdag staat (voor de derde keer) de uitwedstrijd tegen ’s Heerenbroek op het programma.

verslag en foto: Ben van Erven

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in