Werkzaamheden nieuwe snelweg aansluiting Wezep en H2O gestart (video)

De Provincie Gelderland werkt samen met de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O aan een nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark op de A28. De kern van Wezep wordt hierdoor ontlast van vrachtverkeer, H2O krijgt een betere aansluiting, beide locaties hebben hier voordeel bij. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart op 20 februari. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. Verwacht wordt dat in 2024 de nieuwe aansluiting op de A28 gereed is.

Eerste fase
De eerste fase van de werkzaamheden zijn deze week gestart. De eerste werkzaamheden bestaan uit onder andere uit zandtransport en het aanbrengen van tijdelijke verlichting. Een deel van de carpoolplaats bij afslag 17 bij de Zuiderzeestraatweg wordt gebruikt als aanvoerroute voor het zandtransport. De carpoolplaats blijft gedeeltelijk beschikbaar voor weggebruikers. De twee verbindingswegen, de toe- en afrit parallel aan de A28, op knooppunt Hattemerbroek worden een nacht afgesloten worden ter voorbereiding. Dit gebeurt tussen 27 februari 21.00 uur en 28 februari 05.00 uur afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Werkzaamheden volgen
Vanuit RTV Hattem zullen we de werkzaamheden volgen. Hierbij een videoreportage waarin we beelden zien van Rijkswaterstaat maar ook een verslaggeving ter plekke door Hennie Kolkman en cameraman Henk Tabois.

Planning
Tijdens de eerste fase van de werkzaamheden wordt onder andere het werkterrein aan beide zijden van de A28 ingericht, vinden aansluitend heiwerkzaamheden plaats en worden diverse grondwerkzaamheden uitgevoerd. Deze fase duurt tot medio juli 2023. Fase twee begint medio juli 2023 en duurt tot medio oktober 2023. Op de site www.gelderland.nl/h2o staat alle actuele informatie over de werkzaamheden en planning.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in