Veel mensen verhuizen in coronatijd naar de Veluwe

Geen enkele regio in ons land kreeg er sinds de uitbraak van het coronavirus meer nieuwe inwoners bij dan de Veluwe. Tussen april en het einde van 2020 kwamen er bijna 2.100 mensen bij door binnenlandse verhuizingen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Ook in de drie andere Gelderse regio’s die het CBS onderscheidt, pakten meer mensen hun verhuisdozen uit dan in. Verder nam ook het aantal inwoners in Oost-Groningen, grote delen van Drenthe, Midden-Limburg, Zuidwest-Gelderland en Zeeland (met uitzondering van Zeeuws-Vlaanderen) flink toe.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de laatste jaren steeds meer mensen uit de Randstad wegtrekken. Vooral stellen zonder kinderen en mensen ouder dan 30 jaar vertrekken relatief vaak uit het westen.

Verder van het werk wonen
Volgens het statistiekbureau wordt algemeen aangenomen dat de coronamaatregelen gevolgen kunnen hebben voor het verhuisgedrag. Zo zou er meer behoefte zijn aan ruimte in en om de woning. Bovendien kun je zo verder weg van je werk gaan wonen, als thuiswerken gebruikelijker wordt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in