Wie wordt de Voorleeskampioen van Hattem?

Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert in Hattem de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zes schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen op 28 januari voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Deelnemers
De schoolkampioenen in Hattem zijn Thomas Wolf van de Van Heemstraschool, Floor Tuinstra van De Vlonder, Eva Vosjan van de Jan Jaspersschool, Jilles Jacco van Ommen van de Sint Andreasschool, Robyn Berends van Het Palet en Anna Rouvoet van De Zaaier. De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen zijn een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken.

Jury en publiek
De jury bestaat uit wethouder Carla Broekhuis, mevrouw Samsom van de CBB en mevrouw Gregoire, oud-medewerker van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De voorleeskampioen gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om Hattem te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie meedoet aan de grote landelijke finale op 27 mei Daar wordt uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2020 gekozen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in