Boerderijmuseum Oldebroek ook dit jaar boordevol evenementen

Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’, gehuisvest in een uit 1753 daterende monumentale boerderij aan de Bovenstraatweg 10a in Oldebroek, heeft dit jaar naast de reguliere museumactiviteiten weer een groot aantal extra evenementen op het programma staan.

’Rien Poortvliet en het boerenleven’ is de titel van de nieuwe expositie die zaterdag 17 februari geopend wordt Tok Poortvliet, zoon van de ’tekenende verteller’, die in september 1995 op 63-jarige leeftijd overleed.

Bij het grote publiek werd Rien Poortvliet bekend als tekenaar van kabouters. De werken van Rien Poortvliet zijn tot en met de eerste week van januari 2020 te bewonderen in de Schutstal van het Boerderijmuseum. De expositie wordt omlijst met verschillende activiteiten voor kinderen.

Het hele jaar door zijn er ook wisselende exposities van kunstenaars uit de regio op de deel van het museum. Willem van de Wetering bijt het spits af met opgezette dieren, gevolgd door Geke Compagner (beelden) en een schilderijenverzameling van Wiesenbeek uit Elburg.

Traditiegetrouw houdt het Boerderijmuseum op de laatste zaterdag van februari de Sprokkelmarkt. De liefhebbers van oma’s keuken komen hier volop aan hun trekken want er zijn zaterdag 24 februari in en rond het museum allerlei tongstrelende hapjes bij elkaar te sprokkelen.

OP 26 mei komt de schaapscheerder naar het Boerderijmuseum om de schapen van het museum hun winterjas uit te trekken. Naast het scheren van de schapen zijn er ook demonstraties van oude ambachten met wol.

De grote speeldag voor kinderen krijgt, vanwege het succes in 2017, woensdag 25 juli een vervolg. De tweede zaterdag van augustus, dit jaar op 11 augustus wordt het jaarlijkse Oogstfeest bij het Boerderijmuseum gehouden. Deze activiteit voor het hele gezin trekt jaarlijks zo’n 4000 bezoekers. Er is dan een vee-, pony- en schapenkeuring, braderie, graan wordt op ‘ouderwetse’ wijze gedorst en er kan gesmuld worden van boerenpannenkoeken.

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 8 september zijn er ook meerdere activiteiten in en rond het museum in Oldebroek.

In de herfstvakantie worden van 22 tot en met 27 oktober dagelijks verschillende activiteiten voor kinderen in het Boerderijmuseum gehouden. Deze ‘doe-week’ voor de kinderen wordt zaterdag 27 oktober afgesloten met een programma voor jong en oud. Het altijd sfeervolle kerstconcert is zaterdag 15 december het slotakkoord van het drukke activiteitenseizoen van het Boerderijmuseum.

Kortom, naast de reguliere openingstijden van het museum (van 1 april – 31 oktober van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur) zijn er dit jaar weer volop extra activiteiten bij het Boerderijmuseum. Informatie over het museum vind je ook op www.museumoldebroek.nl

De toegangsprijzen zijn EUR 2,- voor kinderen van 5 -12 jaar en EUR 4,- vanaf 13 jaar. De Museumkaart geeft je gratis toegang.