Trek je jas uit voor de mensen in Oekraïne

Inzamelingactie groeit met inzamelpunten bij VV Hattem en TC Hattem
VV Hattem en TC Hattem sluiten zich aan bij het initiatief “Trek je jas uit voor Oekraïne” van de stichtingen MYzwolle en HUMANE. Het doel is om tijdens de laatste dagen van december en in januari zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen voor Oekraïne.

 

Winterjassen
Nu de temperaturen in Nederland recent onder de nul lagen beseffen we ons nog beter hoe het voor miljoenen Oekraïners moet zijn die geen goede toegang meer tot stroom en verwarming hebben. Terwijl de temperaturen daar vaak verder en voor langere periodes onder nul liggen in de winterperiode.
Daarom hebben stichtingen Myzwolle en HUMANE na een hulpvraag uit Oekraïne het initiatief genomen om naast donaties en aggregaten ook winterjassen in te zamelen.
Leden van de verenigingen en mensen uit de regio Noord- Veluwe kunnen hun warme (extra) winterjas meenemen en inleveren bij VV Hattem en TC Hattem en dragen zo bij aan de nood van mensen in Oekraïne in deze barre wintermaanden.

Kou
“Het is bijna niet te bevatten welke ellende en kou de mensen daar moeten doormaken terwijl wij hier plezier maken, genieten van de feestdagen en gewoon lekker kunnen sporten. Toen wij zagen dat de Zwolse theaters en het IJsbeeldenfestival in Zwolle de actie “Trek Je Jas uit voor Oekraïne” gingen steunen, waren we direct enthousiast om ook aan te haken” aldus Arjen Noordberger van VV Hattem. “We kenden HUMANE al van eerdere acties die we samen hadden gedaan voor hulp in Oekraïne en weten dat we samen verschil kunnen maken. Super dat nu ook verenigingen op de Noord-Veluwe meedoen aan de actie.”

Vrijwiligers
Naast jassen, thermokleding en handschoenen kunnen we ook vrijwilligers gebruiken die een dag willen helpen sorteren en inpakken, zodat het in Oekraïne direct naar de juiste plek kan worden gebracht door de lokale hulpverleners ter plekke, aanmelden als vrijwilliger kan via info@humane.nl.com . Bovendien kunnen mensen die een busje hebben en een keer willen helpen rijden met spullen naar het centrale verzamelpunt in Zwolle zich ook heel graag melden” Vele handen maken licht werk, aldus Morariu, voorzitter van de Stichting HUMANE, de initiatiefnemer voor de actie.

Inleveren
Het plan is om zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen. Vaak hebben mensen meerdere winterjassen thuis, ongebruikt in de garderobe of zolderkast. Mensen wordt gevraagd de zolderkast leeg te halen en winterjassen meenemen.  Noordberger: “We zouden het super vinden als we veel mensen kunnen enthousiasmeren om mee te doen”
Tijdens de kerstvakantie kan de kleding bij VV Hattem iedere dag tussen 9.30 en 11.30 in kleedkamer 4 op het sportpark worden opgehangen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in