Hattem krijgt belevingstuin voor kinderen met een beperking

Donderdag is Stichting Belevingstuin Petralien opgericht. De stichting zet zich in voor kinderen met een beperking. Het bestuur laat zich daarbij inspireren door Jezus, die kinderen omarmde en die oog had voor mensen aan de rand.

Kinderen met een beperking hebben vaak iets anders nodig om zich veilig en gelukkig te voelen dan andere kinderen. De stichting bouwt daarom aan een belevingstuin, een speelomgeving die aangepast is voor kinderen met een beperking.

Virginie Kroes tekent de oprichtingsakte

Een voorziening waarin ze kunnen spelen en genieten, een omgeving waarin ze zich kunnen ontspannen en met behulp waarvan zij zich ook verder kunnen ontwikkelen. De belevingstuin is een initiatief van Virginie en Wilco Kroes.

Hattem en omgeving
In de belevingstuin zijn vier onderdelen voorzien: een zwembad, een snoezelruimte, een geurtuin en een dierenverblijf. Op dit moment wordt gewerkt aan de nodige vergunningen en aan fondsenwerving”, legt voorzitter Harry Lamberink uit. “Het is de bedoeling dat de belevingstuin wordt opengesteld voor alle kinderen met een beperking uit Hattem, Zwolle, Heerde en Oldebroek en andere omliggende plaatsen. Om de omgeving prikkelarm te houden kunnen kinderen t.z.t. in kleine aantallen in de belevingstuin terecht.”

Beperking bespreekbaar
De stichting wil ook bijdragen aan verbetering van de positie van mensen met een beperking. In sommige culturen rust op het hebben van een kind met een beperking een taboe. De stichting wil het onderwerp in die gemeenschappen helpen bespreekbaar te maken.

Vrienden
Om de belevingstuin tot stand te brengen zoekt de stichting “vrienden” die financieel een handje willen meehelpen de belevingstuin te bouwen en in stand te houden. Op www.belevingstuinpetralien.nl  is binnenkort meer informatie te vinden.

2e helft 2020
Voorzitter Lamberink verwacht dat de eerste onderdelen van de belevingstuin in de 2e helft van volgend jaar kan worden opengesteld voor bezoekers.

1 REACTIE

  1. Heel mooie initiatief.
    Ik wens virginie en Wilco heel veel succes met deze project.
    Groetjes Eugenie Loota

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in