3 verschillende soorten kaarsenhouders

Kaarsen, we kunnen natuurlijk niet zonder. Kaarsen zorgen niet alleen voor licht, maar ook voor sfeer en gezelligheid. Toch kunnen kaarsen niet zonder een bijpassende kaarsenhouder. De meest bekend kaarsenhouders, dat zijn natuurlijk de kandelaar en waxinelichthouder. Wanneer we onze kasten opentrekken, dan is de kans vrij groot dat ook jij de nodige waxinelichthouders in je kast hebt staan. Ontzettend zonde! Want met de toevoeging van deze te gekke decoratie stukken, geef jij je interieur direct een enorme boost. Een prachtige kaarsenhouder op de salontafel, bijzettafel, tv-kast of dressoir is een echte musthave wanneer jij je interieur een stuk gezellig wilt maken.

1. Kandelaar
De kandelaar is voor velen één van de kaarsenhouders waarvan de meesten niet zo goed weten hoe ze deze nou het beste kunnen toepassen in huis. Een kandelaar wordt vaak – vinden wij – ten onrechte bestempeld als ouderwets en stoffig. Ook niet zo vreemd, want wanneer we gaan kijken naar enkele jaren geleden, dan was de kandelaar met daarbij dinerkaarsen de voorloper van de verlichting op stroom. Toch zijn kandelaar een geweldige toevoeging aan ieder interieur. Waar we vroeger enkel de standaard kandelaar kenden, is dat tegenwoordig 180 graden gedraaid. Zo zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo is er altijd één die past bij de stijl van jouw interieur. Ook leuk te combineren met bijvoorbeeld een gouden ornament op voet.

2. Waxinelichthouder
Deze kaarsenhouder is met stip de nummer één meest voorkomende items binnen ons interieur. Dan hebben we het natuurlijk over de waxinelichthouder. In allerlei verschillende kleuren, vormen en maten verkrijgbaar. Ook jij hebt ze hoogstwaarschijnlijk in overvloed in de kast staan. Het leuke aan waxinelichthouders, is dat je ze perfect met elkaar kunt combineren. Dus ben jij ze zat, ga dan eens combineren. Mix & Match is dé manier om je oude accessoires een nieuwe leven in te blazen. Combineer hoog met laag, maar ook verschillende kleur en stijlen. Je kunt je creatieve geest volledig de vrije loop laten.

3. Industriële kaarsenhouders
Ben jij fan van een strakke woonstijl, dan is de industriële woonstijl de perfecte match! Deze woonstijl kenmerkt zich door de abstracte vormen, beton(look) kleuren en grove items. Ben jij op zoek naar een kaarsenhouder die past binnen deze stijl, dan zijn zwarte hoge kandelaars de perfecte keuze. Door het toepassen van deze kleuren, zet jij de industriële stijl extra kracht bij. Zwarte kaarsenhouders zijn stijlvol en zorgen voor een chique look. Door zwarte kaarsenhouders te combineren met bijpassende kaarsen, maakt het helemaal af. Wil jij je interieur toch iets meer kleur geven en is zwart net iets te, dan kun je ook kiezen voor een zwarte kaarsenhouder gecombineerd met een iets meer kleur vollere kaars. Daarbij kun je denken aan kleuren zoals; pastel, bruin of groen. Houd je het graag bij strak en wil je de kleuren tot het minimum beperken, dan kun je kiezen voor een grijze- of antraciet kleurige kaars.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in