“De Dirigent” bij Stichting Welzijn Hattem

Maandelijks organiseert Stichting Welzijn Hattem een filmmiddag. Ditmaal kunnen bezoekers op dinsdag 10 december kijken naar de “De Dirigent”, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde.

Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Het verhaal: Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (gespeeld door Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika.

Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium.

Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?

De Dirigent is te zien op dinsdag 10 december om 13.30 uur in De Marke, Daendelsweg 2 in Hattem. Entree is € 6,50 (inclusief koffie/thee). Voor meer informatie kun je bellen naar SWHattem (038) 4432881 of stuur een e-mail naar info@swhattem.nl.


 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in