Huygens Vocaal Ensemble op weg naar Argentinië

Het Huygens Vocaal Ensemble o.l.v. Hans Tijssen staat aan de vooravond van zijn grootste uitdaging tot op heden. Het gaat Nederland vertegenwoordigen op het muziekfestival Cantapueblo in Mendoza – Argentinië. Er worden daar diverse concerten geven waarin een mix van nieuwe Nederlandse en traditionele Spaanse muziek uitgevoerd wordt.

Van Lauridsen tot Michael Jackson
In aanloop naar de Argentinië reis geeft het ensemble twee concerten. Op zaterdag 27 oktober om 20.30 uur in Deventer en zondag 28 oktober om 15.30 in Epe klinkt een feestelijk en afwisselend programma onder de titel ‘Festival Concerten’. Het is een programma met veel nieuwe vocale muziek met werken van Lauridsen, McKinley, Toch en Andriessen. Verrassende, verhalende en toegankelijk muziek.  Verder wordt de Misa Michael Jackson van de hand van dirigent Tijssen worden uitgevoerd. Dit is een mis voor a capella koor in klassieke stijl, geïnspireerd op tophits van Michael Jackson.

Vernieuwend
Het Huygens Vocaal Ensemble is als kamerkoor alweer twintig jaar actief. Jaarlijks treedt het koor meerdere malen op met veelal vernieuwende programma’s. Enkele hoogtepunten in de afgelopen jaren waren de parkeergarage concerten en bijzondere samenwerkingen met o.a. theatermaker Wim T. Schippers, Het Metropool orkest en choreografen Ivgy en Greben.  Naast deze grotere producties probeert het ensemble een lans te breken voor nieuwe muziek. Meerdere malen heeft het koor premières gebracht. Het koor kan bogen op een goede reputatie en ontvangt regelmatig uitnodigingen om deel te nemen aan festivals. Zo waren zij te recentelijk te gast op Lowlands.

Kaarten kosten € 15,00 aan de kassa en € 12,00 (excl. boekingskosten) in de voorverkoop.
Bestel hier kaarten

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in