sv Hatto-Heim pakt de eerste drie punten

Zaterdag 21 september was het een feestdag voor sv Hatto-Heim. Om 11.45 uur opende ere lid Jaap Mensink de vier nieuwe kleedkamers voor de toekomstige jeugd. En als toetje voor de wedstrijd van Hatto-Heim – FC Zutphen speelde het tweede van Hatto-Heim tegen Be Quick’28 uit Zwolle en deze wedstrijd werd ruim gewonnen met 5-1.

En dan de wedstrijd tegen FC Zutphen. Deze werd op een goed gevuld sportpark met tropische temperaturen afgetrapt om 14.30 uur. Het was vooral aftastend voetbal. De ploegen kenden elkaar nog niet echt en dat kwam niet ten goede aan het spel.
Veel duels speelden zich af op het middenveld, waarbij FC Zutphen meer het overwicht had dan de geel/blauwen, maar echte kansen waren er niet voor de Zutphenaren.
Daar tegen had Hatto-Heim de beste kansen. Via Jesse Winkelaar en vooral Robin van der Ziel. Hij kon net zijn teen niet tegen een voorzet het laatste zetje geven.
FC Zutphen kreeg ook wel wat kansjes, maar Jorick Mensink stond op de goede plek om eenvoudig de nul te houden.
Net voor rust kreeg Robin van der Ziel een zeer grote kans voor de 1-0 maar keeper Siem Isselman redde knap voor FC Zutphen.

De tweede helft begonnen de gasten sterk aan de wedstrijd, maar steeds was Jorick Mensink een sta in de weg. Hatto-Heim werd sterker en dat resulteerde in de 52e minuut de 1-0 voor sv Hatto-Heim. Een mooi opgezette aanval via Rowan Mensink werd de bal tot corner verwerkt. Uit die corner kreeg FC Zutphen de bal niet weg en het was uiteindelijk Roan Admiraal die de bal kiezelhard binnenschoot. Hierna werd er veel gewisseld bij de bezoekers om toch zo de aansluitingstreffer te kunnen maken.

De wedstrijd werd aan beide kanten harder en scheidsrechter Klaver uit Enschede had soms de handen vol om alles toch onder controle te houden. Tot het moment dat de assistent-trainer van FC Zutphen met een beslissing het niet eens was (zijn woorden tegen de scheidsrechter werd bestraft met geel en daar was hij het niet mee eens), toen kreeg hij direct de tweede gele kaart dus rood en kon vertrekken.
FC Zutphen zette alles op alles om toch te scoren, maar keeper Jorick Mensink gaf geen krimp en de verdediging van Hatto-Heim stond als een huis. Ruim 11 minuten blessuretijd trok scheidsrechter Klaver erbij ook door een zware blessure van Bas Behrens die waarschijnlijk een hele poos in de lappenmand zit. Toen floot hij af voor het einde.

Spelers vielen vermoeid op het warme kunstgras, maar door de vechtlust pakte Hatto-Heim in een zwaar bevochten wedstrijd de eerste drie punten. De hoofdtrainer was zeer goed te spreken op de manier hoe zijn spelers de 1-0 overwinning uit het vuur sleepten.
Volgende week een uitwedstrijd tegen Hulzense Boys in Hulsen.

verslag: Gradus Dijkman