Hattem verliest openingsduel competitie van Heerde

Na een aantal oefenwedstrijden en de bekercompetitie was het eindelijk zover: de eerste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen 2024-2025. De vv Hattem trad aan tegen vv Heerde van oud-Hattem trainer Hans van der Hoop. Hattem kwam goed uit de startblokken en kwam al snel op voorsprong.

Heerde kwam een kwartier later langszij, maar even later kon Hattem de voorsprong weer nemen. Voor rust maakte Heerde nog de gelijkmaker. Ondanks kansen aan beiden zijden liep Heerde in de 2e helft uit naar een 2-4 overwinning.

Al na 5 minuten was het raak voor Hattem. Een hoekschop vanaf de linkerkant gaat over iedereen heen. De bal werd opnieuw het zestienmetergebied ingebracht, maar Heerde kon de voorzet afslaan. De bal kwam bij Rick Dalhuisen terecht, die de bal voor de derde keer het zestienmetergebied inbracht. Kevin Veger stond op de juiste plek en bracht de stand van dichtbij op 0-1.

Hattem stond verdedigend positioneel goed opgesteld en Heerde had moeite voetballend bij het doel van Hattem te komen. In de twintigste minuut kwam Heerde toch door op de linkerkant en werd de bal over de breedte naar de rechterkant gespeeld. De rechtsback van Heerde legde vanaf zo’n 25 meter aan en verraste keeper Alec van Dijk in de verre hoek: 1-1.
Een paar minuten later belandde de bal via een klutssituatie net naast het doel van Heerde.
In de 26e minuut was wel weer raak voor Hattem. Een te korte breedtebal van Heerde werd onderschept door Wesley van Winsum. Hij dribbelde een aantal meters met de bal en schoot vanuit de hoek van de 16-meter de bal onhoudbaar in het doel, 1-2. Ondanks de hoge temperaturen golft het spel op en neer en 2 minuten later kon Alec van Dijk van heel dichtbij een redding verrichten door de bal over het doel te tikken.
In de 38e minuut werd Hattem verrast door een diepe bal. De aanvaller van Heerde schoot de bal in de verre hoek en bracht de stand weer op gelijke hoogte, 2-2.

Direct na rust was Hattem nog niet goed bij de les en was een overtreding van Bram van Rechteren nodig om de aanvaller van Heerde te keren. Dat leverde hem een gele kaart op en een vrije trap voor Heerde op circa 25 meter van het doel. De vrije trap leverde verder geen gevaar op. Daarna ontstonden een aantal goede kansen voor beide ploegen. Heerde schoot na een voorzet van links bij de 2e paal ver over, terwijl Hattem na een hoekschop ook van dichtbij over schoot.
Na een uur spelen kwam Heerde op voorsprong en maakte de 3-2. Via een goed lopende aanval over rechts werd de bal vanaf de achterlijn teruggetrokken op de 16-meter. De speler van Heerde schoot de bal onhoudbaar hoog in het doel. Hattem probeerde daarna de gelijkmaker te forceren.
In de 37e minuut zette Hattem een goedlopende aanval op. De bal bereikte Jort Steenman, die de bal op het doel schoot, maar deze werd door de keeper van Heerde gekeerd. In de rebound kreeg Kevin Veger een licht duwtje in de rug waardoor hij de bal van heel dichtbij net niet in het doel schoot. Een minuut later was Heerde weer gevaarlijk maar redde Alec van Dijk bij de 1e paal. Hattem bleef druk zetten en daardoor ontstonden ruimtes voor Heerde. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg Heerde nog een terechte strafschop toegekend. Heerde liet die kans niet onbenut en bracht de eindstand op 4-2.

Ondanks het goede positionele spel van Hattem en het aantal gecreëerde kansen, bleek Heerde net iets te sterk voor Hattem. Volgende week heeft Hattem weer een nieuwe kans. Het speelt dan thuis tegen Be Quick Zutphen.