Chocoladefestival 2022: de laatste trends

De 12e editie van het Chocoladefestival in het oude stadscentrum van Hattem zal dit jaar op zaterdag 22 oktober plaatsvinden, midden in de herfstvakantie, van 11:00 tot 17:00  uur. Een groots opgezet evenement waarbij je kunt proeven, beleven en volop kunt genieten van alle denkbare variaties in chocolade.

Het festival is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste en gezelligste van ons land, waarbij je oog in oog komt te staan met chocolatiers, kunstenaars en natuurlijk heel veel lekkernijen.
“Door de coronacrisis zijn alle activiteiten in Hattem een jaar uitgesteld, waardoor er deze keer drie jaar tussen zit in plaats van twee jaar,” verklaart Jeroen Kikkert van Bonbon Atelier A3 die samen met zijn team en Visit Hattem dit festival organiseert. “Maar gelukkig levert het wel weer een fantastische datum op, 22-10-22.”

Op dit festival demonstreren vakmensen uit heel Nederland de laatste trends. Er wordt daarnaast ook met chocolade gebeeldhouwd, geschilderd en zelfs haren geverfd.

Er zullen rond de 50 deelnemers zijn die ieder op hun eigen manier hun passie voor chocolade met het grote publiek willen delen. De toegang is gratis en er is vermaak voor jong en oud. Kinderen kunnen diverse workshops volgen en kapsels kunnen in geweldige chocolooks worden omgetoverd. Ook zijn er kinderattracties en kan je genieten van een knalroze suikerspin act. De Hattemse horeca doet gezellig mee en stelt al haar terrassen open. Rondom Hattem wordt voor voldoende gratis parkeergelegenheid gezorgd en alles wordt goed bewegwijzerd.”

Het eerste Chocoladefestival werd in 2001 georganiseerd en de organisatie werd in 2016 overgenomen door de nieuwe eigenaren van de Bonbon Atelier A3, Jeroen en Agnes Kikkert.  Zij presenteren die dag ambachtelijke ijssoorten met chocolade, waaronder witte en pure chocola, melkchocolade met sinaasappel en Rubychocolade-ijs.
Meer informatie is te vinden op de website www.chocoladefestival.nl of op de diverse social media kanalen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in