‘HVV dieseldames’ moeten even op gang komen

Na een paar weken van voorbereiding, werd het zaterdag tijd voor de eerste competitiewedstrijd voor de volleybaldames van HVV .De voorbereiding was niet optimaal, met een compleet team is er niet getraind en het team kampt met een aantal blessures.

Ormi uit Epe was de tegenstander in de Marke en de HVV-dames moesten duidelijk op gang komen. In vrij korte tijd stonden ze met 0-7 achter en daarna werd er puntje voor puntje terug geknokt. Met goede en geplaatste services, maar ook veel verdedigend werk. En zo wisten de dames met de nodige moeite de eerste set naar zich toe te trekken.

Bij vlagen hadden de dames moeite met de services van Ormi, maar door snel te schuiven in de opstelling werd dit goed opgelost met 25-23 als resultaat. De tweede set bleef de opstelling ongewijzigd en moest er ook hard gewerkt worden om de punten binnen te halen. Linda kon de passes redelijk goed verwerken en daarmee de verschillende aanvalsters bedienen.

De verdediging stond goed en daarmee werden flinke rallys gespeeld. Ook deze set wist HVV naar zich toe te trekken met 25-22. De derde set ging HVV makkelijker scoren. Ormi kreeg de service van HVV minder onder controle, waardoor zij aanvallend minder goed uit de verf kwamen. De set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-14. Nu werd het zaak om niet te verslappen en ook de laatste set binnen te halen. Zeker met het oog op de doelstelling die de dames zich op hebben gelegd: het kampioenschap binnen halen.

De vierde set werd redelijk vrij gespeeld, de 3-meter aanval werd veelvuldig gezocht. Maar ook de passer-lopers hebben behoorlijk wat ballen gescoord. Met 25-18 was ook deze set overtuigend voor HVV.

Een 4-0 winst met een zeer beperkte bezetting is niet onverdienstelijk. Het was zaterdag sowieso een erg geslaagde HVV-dag, want bij álle wedstrijden bleef de winst in Hattem.