Goede start voor HVV-mannen

De volleybalmannen van HVV zijn het nieuwe seizoen in de 1e klasse goed begonnen. Tegenstander VVH  uit Harderwijk –de kampioen van vorig seizoen– ging er uiteindelijk met een 2-3-winst vandoor, maar het niveau dat de Hattemers lieten zien is meer dan hoopgevend.

Heren 1 van Berends & Slump HVV bestaat dit jaar uit Robert Bosch en Berny Nagelhout (spelverdelers), Arnoud Mensink (diagonaalspeler), Ewald van Essen en Rob van der Meulen (midspelers), Martin Huisman en Richard van der Velden (buitenspelers). Nieuw in het team is Riemer Walinga, als buitenspeler. Thomas Tonnis –midspeler bij het 2e team – zal de hoofdmacht zo nu en dan komen versterken. En dat laatste bleek meteen noodzakelijk, wegens blessures en ziekte bij Robert en Rob. Ook Riemer moest meteen vol aan de bak, maar hij deed dat prima en draaide goed mee in het geroutineerde gezelschap.

In het 1e kwartier van de 1e set waren de ploegen echt aan elkaar gewaagd, ook al had VVH de sterkste opstelling het veld in gestuurd. Pas bij 15-15 kreeg HVV het even lastig en wist VVH in één servicebeurt een punt of 5 afstand te nemen. HVV knokte zich nog terug tot 23-24 maar vervolgens wist VVH de klus te klaren; 23-25.

In set 2 kreeg HVV het aanmerkelijk moeilijker om VVH onder druk te zetten. De foutenlast werd hoger en aanvallend kwam Hattem er steeds minder goed door; 17-25 was het resultaat.

Voor VVH het sein om 2 à 3 wisselspelers hun spelminuten te gunnen. En dat bleek te overmoedig. Want HVV toonde veerkracht en pakte het niveau van de 1e set weer op; zowel aanvallend als verdedigend liep het uitstekend. Harderwijk raakte het momentum steeds meer kwijt en wist dat ondanks ‘terugwissels’ ook niet zomaar weer terug te krijgen; 25-17 was een afgetekende en terechte uitslag!

Set 4 gaf hetzelfde beeld: HVV domineerde en zat in de flow en VVH kon niet veel meer doen dan trachten het ritme van de Hattemers te breken en zichzelf weer in de wedstrijd te spelen. Op het eind van de set lukte de Harderwijkers dat enigszins en werd de overmacht van HVV wat minder, ook al lijkt de setstand 25-19 dat niet te verraden.

De beslissende 5e set zou dus voor beide ploegen erop of eronder worden. Zoals zo vaak zegt het verloop van eerdere sets niet veel over hoe de 5e set zal eindigen. HVV had al 4 sets volle bak moeten spelen en ook dat begon nu te tellen. VVH kwam beter uit de startblokken en nam een voorsprong. HVV had niet meer de kracht om het tij te keren en moest zich bij 12-15 gewonnen geven. Desalniettemin waren de Hattemers achteraf meer dan tevreden met het niveau dat zo vroeg in het seizoen al gehaald wordt en toch ook met het resultaat.

Dinsdag 25 september wacht om 20.30 uur in De Marke de volgende thuiswedstrijd, nu tegen Swift 1 uit Swifterbant dat de 1e thuiswedstrijd met 1-3 verloor.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in