Tweede Kamerlid lost belofte in en neemt kijkje bij IJssel met uitzicht op Hattem

Pieter Grinwis, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, heeft dinsdag zijn belofte ingelost om een kijkje te nemen bij de IJssel. In de uiterwaarden bij Zwolle-Zuid werd hij ontvangen door IJsselkenner Wim Eikelboom en boswachter van Natuurmonumenten Jos Schouten.

Onder genot van een kop koffie en met uitzicht op de rivier en Hattem sprak het Kamerlid met Eikelboom over de rivier en de flora en fauna in de uiterwaarden. Ook werd hij bijgepraat over het vrijwilligerswerk van A Rocha in de afgelopen jaren.

De vrijwilligersgroep is samen met Stadsboer Remco Sluiter al jarenlang belangrijk voor het beheer van de Schellerwaarden. De koeien grazen in het gebied en spelen daardoor een grote rol als natuurlijke grasmaaiers. De vrijwilligers komen onder meer in actie bij natuurinventarisaties en het knotten van wilgen.

A Rocha is ook verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van het Voerman Struinpad. Grinwis en Eikelboom wisselden van gedachten over de bureaucratie en de rol van de overheid bij het toekomstig beheer van het IJssellandschap.

Daarnaast ging het gesprek over de toename van natuurlijke plantensoorten in de uiterwaarden de afgelopen jaren. Eikelboom laat graag zien dat het op veel fronten goed gaat met de riviernatuur. “Er zal nog het nodige moeten gebeuren om de natuur en biodiversiteit verder te herstellen; maar er zijn ook meer dan genoeg zaken die de goede kant opgaan,” aldus de IJsselkenner.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in