Rockend een rondje pontje langs de IJssel

Je zit op het terras, geniet van een lekkere burger met een biertje en je hoort goede muziek. Dat zou zo maar eens kunnen op zondag 6 september. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag niet alleen heerlijke versnaperingen, maar ook puike livemuziek.

Rondje pontje
“Op de fiets rijd je langs de voortkabbelende IJssel van de ene naar de andere mooie locatie. De prachtige route is zeker de moeite van het fietsen waard. Neem een pontje, fiets over de oude IJsseldijk, langs de Duursche Waarden, monumentale dijkhuisjes en grote IJsselhoeven en beland op terrassen aan en zelfs op het water”, aldus Erica Hottinga van Visit Heerde, die dit muzikale fietsevenement organiseert.

Fietsroute
Vorig hebben vrijwilligers uit de gemeenten Olst-Wijhe en Heerde samen met Stichting Visit Heerde en ondernemer Leon Ripperda de fietsroute Rondje Pontje uitgegeven. De route is 65 km en in het routeboekje staan foto’s en mooie beschrijvingen van de bijzondere plekken die je onderweg passeert.

Muzikale fietsdag
Dit jaar staken Ripperda en Visit Heerde de koppen weer bij elkaar, want die samenwerking smaakte naar meer. De liefde voor goede gitaarmuziek werd eraan gevoegd en een muzikale fietsdag langs de route van Rondje Pontje was geboren. Op zondag 6 september kunt je de 65 km fietsen, maar ook de verkorte route van 20 km.

Goede rock
Op vijf horecalocaties langs de IJssel krijg je tussen 11.00 en 17.00 uur goede gitaarmuziek te horen. Er wordt gestart met singer-songwriters en later op de dag wordt het steeds steviger.

Voor een strippenkaart van
€ 10,- krijg je 5 x goede gitaarmuziek, 5 x een koud drankje en 2 pontovertochten met de fiets.

Strippenkaart
Met de strippenkaart van € 10,- krijg je op elke locatie een koud drankje en een potje ‘stevige’ muziek. Op vertoon van deze strippenkaart kun je ook met de fiets via twee pontjes de IJssel oversteken. De 5 locaties vind je in Den Nul, Wijhe, Veessen, Welsum en Olst. Koop een ticket in de webshop van visitheerde.com of bij de deelnemende horecalocaties.

De 5 locaties
Huize Ruys | IJsseldijk 46, Veessen
Eettapperij Bijsterbosch | IJsseldijk 85, Welsum
Bökkers Mölle | Rijksstraatweg 45, Olst
Op Duur | Rijksstraatweg 109, Den Nul
Terras De Loswal | Veerweg 1, Wijhe

Tip
Dit evenement is ook leuk voor kinderen. Mee op de fiets, buiten muziek luisteren en met pontjes over. En op de meeste horecalocaties zijn speelplekken voor kinderen, zoals de speelweide van Bökkers Mölle in Olst en de waterpomp van Brasserie op Duur in Den Nul.

Meer info
Je kunt op deze locaties een strippenkaart kopen of online een ticket reserveren in de webshop van visitheerde.com. De Rondje Pontje fietsroute is bij Toeristen Informatie Punten in de regio te koop of in de webshop van Visit Heerde.


Roy P-Cat and the V8 Daddies uit Wijhe spelen zondag 6 september de wind in de wieken van de Bökkers Mölle in Olst. Deze 5-mans formatie is ontstaan uit een voorliefde voor Oldskool Rock ’n’ Roll, Rhythm & Blues, Rockabilly en Jump en speelt Garage Swing. Zij worden voorafgegaan door Youp Boelens, een jong talent die de ochtend zal vullen met lovesongs, classics en een psychedelic twist.
In Den Nul bij Brasserie Op Duur zullen Frank Blueka en Big Bo goede bluesklanken te gehore brengen. Frank slaat bruggen tussen Ierse folk, blues, Americana en moderne songwriting, wat tot zijn eigen stijl heeft geleid. One-man-band Big Bo begeleidt zichzelf met zijn ongepolijste, soulvolle stem op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, mondharmonica, snare drum, hi-hatt en bassdrum. Naast eigen werk speelt hij voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert.
In Wijhe bij het Terras De Loswal start Casper Bekken, een eigentijdse troubadour die je meeneemt verrassende muzikale reis door de tijd. Vanaf 14:00 uur komen de Rollsisters een spetterende show neerzetten met een sound uit de jaren ’50.
Bij Eet tapperij Bijsterbosch in Welsum wordt afgetrapt door JMT 2020; de 3 beste Sallandse streekmuzikanten die je kunt wensen. Zij worden gevolgd door Six String Society. Unplugged rock covers, van de jaren 70 tot nu; wat kunnen ze niet met z’n tweeën?
Huize Ruys Brasserie in Veessen start met Uppy in de ochtend met zijn Blues, Klassiek en Jazzy stijl. Gevolgd door de mannen van Road’n Band die je met stampende blues nummers, gevoelige ballads en swingende rock and roll op je stoel aan de IJssel doen laten swingen.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in