Jongeren slaags met politie bij uitslaande brand in Wezep

Bij een uitslaande brand in Wezep is afgelopen nacht een groep jongeren slaags geraakt met de politie. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag na na 3.00 uur bij het Meidoornplein.
Volgens een videocorrespondent zijn er meerdere mensen aangehouden. Bij de brand ging een woning op de hoek van het Meidoornplein en de Cotoneasterstraat in vlammen op. De brand begon in de schuur en sloeg over naar de woning. Brandstichting wordt niet uitgesloten, de locatie is afgezet met schermen.

Tekst gaat verder onder video:

Tijdens het blussen kwamen meerdere groepen jongeren kijken. Toen de politie de groepen naar achter sommeerde – om zo meer werkruimte voor de brandweer te hebben – sloeg de vlam in de pan. De politie sloeg onder meer met wapenstokken, een jongere viel een agent van achter aan en trok hem naar beneden. De aangehouden personen zijn overgebracht naar het politiebureau, om hoeveel mensen het gaat is niet bekend.

De verschillende brandweerkorpsen, waaronder dat van Hattem, wisten te voorkomen dat de brand nog een tweede woning in de as zou leggen.

Twee aanhoudingen
De politie heeft twee mensen aangehouden tijdens de ongeregeldheden in Wezep bij een brand. Het gaat om een 25-jarige man uit Oldebroek en een 24-jarige man uit Wezep.

In totaal waren er zo’n 100 mensen bij de brand aan het Meidoornplein. Toen de politie de groep sommeerde om meer afstand te houden raakte de politie slaags met de groep. De twee mannen zijn aangehouden voor openlijk geweld, belediging en het negeren van bevel.

Op beelden is te zien hoe agenten de wapenstok gebruiken om de groep naar achter te krijgen. Op dat moment bespringt één man een agent van achter, hij trekt de agent naar beneden. Collega’s springen bij om de agent te helpen.

De schade van de brand is zondagochtend goed te zien. Van de woning en de schuur is weinig over en alles is zwartgeblakerd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in