Terugblik Nijmeegse Vierdaagse (2): blaren en feestende toeschouwers

De Nijmeegse vierdaagse voor de 106e keer, wat is dit? De een gaat feest vieren op de vierdaagse feesten. Er zijn gedurende deze week meer dan 1000 optredens op 45 verschillende podia. De ander gaat dit net iets anders invullen en gaat 4 dagen wandelen.
Op dinsdag 16 juli starten 47000 wandelaars om respectievelijk 30, 40 of 50 km te wandelen.

De Hattemers Albert, Priscilla, Diny, Marja, Jacqueline en Sjoerd wandelen 40 km. Zij starten ’s morgens om half 6. Frans en Gerard lopen de 30 km en zij mogen vanaf 7 uur beginnen. Albert Bouwmeester doet verslag van de Nijmeegse Vierdaagse.

Dag 1 gaat de route via Oosterhout, Elst, Bemmel en Lent weer terug naar Nijmegen. Wat een feest overal. Bij vertrek vanuit Nijmegen feestende studenten die ons succes wensen en onderweg een feestende menigte die ons aanmoedigen. Iedereen was op tijd binnen. We konden met de beentjes omhoog bijkomen van de inspanningen.

Dag 2 gaat de route via Malden, Wijchen naar Beuningen en dan weer finishen in Nijmegen. Het zonnetje kwam erbij en iedereen ging weer fris en fruitig van start. Onderweg was het genieten van de muziek en de feestende menigtes, hierdoor ging het wandelen een stuk makkelijker.

Dag 3 is het tijd om de heuvels van Groesbeek te gaan ontdekken. Het beloofde een warme dag te worden, maar gelukkig liepen we veel door de bossen. We werden enthousiast aangemoedigd door grote aantallen mensen. Bij binnenkomst in Nijmegen was het een groot feest, heel veel muziek en heel veel versierde straten.

Dag 4 is de dag van Cuijk, alleen wordt het heel warm en daardoor heeft de organisatie besloten, dat de deelnemers 10 km minder hoeven te lopen. Nu komt alleen de oorspronkelijke 40 km door Cuijk. Gelukkig kwam iedereen ruim op tijd op de St Annastraat, deze straat wordt 1x in het jaar veranderd in de Via Gladiola. Hier werden de deelnemers feestelijk binnen gehaald door familie en vrienden en menig deelnemer ontving Gladiolen.

Eindbalans is dat we blaren, zere voeten en pijnlijke knieën rijker zijn, maar dit weegt niet op tegen al die geweldig mooie feesten die we onderweg hebben beleefd.

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in