Video: Update afrit A28: Nieuwe viaduct geplaatst en oude gesloopt

In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 juli is er hard gewerkt aan de nieuwe aansluiting van de A28 op het bedrijvenpark H2O. In deze nacht zijn voorbereidingen getroffen voor het slopen van de oude viaduct (Voskuilerdijk) en worden de nieuwe brugliggers voor het nieuw te maken viaduct geplaatst. In deze elfde aflevering brengen we dit in beeld.

Brugdelen
In de vorige afleveringen was al goed te zien dat het onderstel voor het nieuwe viaduct in de maak was. Beide zijden zijn nu aangesloten door er brugdelen op te leggen. Nog niet alle delen liggen erop. De verwachting is dat dat vandaag zal gebeuren.

Oude viaduct
Het oude viaduct  werd gesloopt met behulp van sloopmachines die op rupsbanden rijden. Voordat die de weg op kunnen worden er eerst zware metalen platen op de huidige snelweg neergelegd. Daarna wordt er zand overheen gestort. Zo kunnen de machines hun zware werk doen zonder de huidige snelweg te beschadigen.

Indrukwekkende video
Cameramannen Henk Tabois en Leòn v.d. Bosch zijn zowel vrijdag als zaterdag aanwezig geweest om deze mooie video te maken en om weetjes te verzamelen over deze bijzondere werkzaamheden. In de video is ook duidelijk weergegeven hoe laat de beelden gemaakt en op welke dag. Bekijk de video hieronder.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in