Gesprek met de burgemeester in aanloop naar Vier de Zomer

In coronatijd is het idee ontstaan om de nieuwjaarsreceptie naar buiten te verplaatsen. Vrijdag 28 juni zijn alle Hattemers door burgemeester en wethouders uitgenodigd voor Vier de Zomer, het Hattemse stadsfeest in het Hanzepark. Dan wordt zoals gebruikelijk op een nieuwjaarsreceptie het glas geheven en wenst iedereen elkaar een mooi nieuw jaar. Bij wijze van spreken. Toen RTV Hattem burgemeester Marleen Sanderse sprak, voorafgaand aan Vier de Zomer, ontbraken de oliebollen, maar het was wel het moment om terug te kijken, en vooruit.

De burgemeester vertelde tijdens het interview op 21 juni wat haar heeft geraakt in het afgelopen jaar, wat ze bijzonder vond en waar ze trots op is. Ze noemde de aanwezigheid van Artikel 1 in de raadzaal, en ook de reis met de mede-Hanzesteden naar Leipzig, een week geleden. In het kader van duurzaamheid gingen ze met z’n allen met de trein. De burgemeester wijst tijdens het interview op de mogelijkheid van het winnen van een treinreis.
Ze kijkt met zorg naar de toekomst want voor zowel de gemeente Hattem als voor haar inwoners dreigt in 2026 een zogenaamd financieel ‘ravijn-jaar’. Als het nieuw aan te treden kabinet niet ingrijpt, wordt het een rampjaar. Gemeentes moeten scherpe keuzes maken om het hoofd boven water te houden. (De uitdrukking ‘ravijn-jaar’ is van Sharon Dijksma, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en burgemeester van Utrecht, red.)

Vier de Zomer
Op vrijdag 28 juni tussen 16.00 en 19.00 uur is iedereen welkom bij Vier de Zomer,: ‘In Hanzepark Hattem (de thuisbasis van IJsvereniging Hattem aan de Geldersedijk) ontmoet je buurtgenoten, vrienden van de vereniging waar je lid van bent, Hattemer collega’s of andere mensen die net als jij in Hattem wonen’, aldus de gemeente. De toegang is gratis.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in