Opruimactie voetballers sv Hatto-Heim groot succes

De spelers van JO13 en JO15 van sv Hatto-Heim en HMC hebben zwerfafval opgeruimd in een groot aantal woonwijken van Hattem.

Het startschot voor deze maatschappelijke activiteit van de vereniging werd gegeven door wethouder Auke Schipper. Hij gaf aan dat sporten goed voor je is; je blijft er gezond bij. Ook benadrukte hij de sociale kant van het sporten en een maatschappelijke activiteit als deze draagt daar zeker aan bij.

De actie werd ondersteund door ROVA, die iedereen voorzag van hesjes, handschoenen, knijpstokken en vuilniszakken zodat er ook veilig opgeruimd kon worden.
Na ruim een uur opruimen was de buit aanzienlijk: een flinke berg afval lag verzameld bij het sportpark. ROVA heeft het afval direct afgevoerd.

Na afloop kregen de jongeren drinken en koek aangeboden door ROVA. Ook kregen de spelers allemaal een ‘weetje kwartet’ over grondstoffen, afval en zwerfvuil. De begeleiders genoten ondertussen van een heerlijk bakje koffie in het clubhuis.

De reacties van de bewoners van Hattem maakte duidelijk dat ook zij blij zijn met een mooie opgeruimde woonomgeving. De voetballers gaan na het mooie voetbalseizoen en deze opruimactie genieten van de zomerstop.

Foto: Gradus Dijkman