BoekStart voor kleine en grote mensen

De bibliotheek in Hattem doet mee aan de BoekStartdag op 1 juni. Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders zijn er leuke activiteiten. Allereerst is er een voorleesuurtje en daarna is het tijd om gezellig samen te zingen, klappen en bewegen bij Muziek op schoot. Het voorleesuurtje is van 10.00 – 11.00 uur, Muziek op schoot is van 11.15 – 12.00 uur. Voor alle jonge bezoekers is er een leuk presentje, iets te drinken en wat lekkers. BoekStartdag wordt gehouden in de Bibliotheek van Hattem, Daendelsweg 2. Toegang is gratis.

BoekStart
Jonge ouders kennen BoekStart van het oranje koffertje met boekjes. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van lezen en aangemoedigd
om hun 
kinderen zo 
jong mogelijk
(vanaf circa 3
maanden) in
 aanraking te
 brengen met 
boeken en om 
samen met
boeken bezig 
te zijn. Want onderzoek
 bewijst: baby’s houden van boeken. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Om boekjes voor jonge kinderen onder de aandacht te brengen is zaterdag 1 juni uitgeroepen tot landelijke BoekStartdag.

Gratis BoekStartwebinar
In aanloop naar de landelijke BoekStartdag
is er donderdagavond 30 mei een gratis BoekStartwebinar. Daarin vertelt Jolien Hesselberth hoe je op een leuke en speelse manier kunt voorlezen aan de allerjongsten.
Een webinar boordevol boekentips! Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is nog hartstikke goed voor hun taalontwikkeling ook! Aanmelden voor het webinar kan via de website van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Meer informatie: bibliotheeknoordveluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in