Bibliotheek Noord Veluwe opnieuw gecertificeerd @BiebNoordVeluwe

Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe als resultaat van haar audit op 20 mei opnieuw gecertificeerd. In het rapport van de audit staan diverse positieve opmerkingen die de toekenning van dit kwaliteitscertificaat onderbouwen.

Maatwerk per gemeente
Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe is trots op de positieve opmerking die auditoren bij verschillende punten geven. Zo is er bij het onderwerp Missie en Visie te lezen: “De bibliotheek organiseert, tot tevredenheid van de bestuurders, maatwerk per gemeente en deelt faciliteiten op een slimme manier”. Ook op het gebied van Educatieve dienstverlening zijn de auditoren positief over de bibliotheek: “Met de activiteiten die ze aanbiedt, vervult zij een rol in het bevorderen van lezen en leesplezier, kennismaking met literatuur en het ontwikkelen van kinderen.”

Het belang van het certificaat is voor Hetty van de Weg duidelijk. “De ontwikkelingen in het bibliotheekwerk gaan snel, er speelt veel tegelijk. Onze medewerkers zijn echt een spin in het web als het gaat om leesplezier en taalvaardigheid, digitale ontwikkelingen en mediawijsheid, educatie en onderwijs, activiteiten en ontmoeting. Met het certificaat heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen.”

Positieve conclusie
Hetty van de Weg is blij met de positieve woorden in de conclusie van de auditrapportage, waarin onder andere te lezen is: “De bibliotheek Noord-Veluwe maakt verstandig gebruik van landelijk ontwikkelde diensten en producten, zoals e-books, Digisterker, bibliotheek op school, Boekstart, Taalpunten enz.” “Medewerkers houden zich goed op de hoogte van het aanbod van landelijke diensten en producten. Op basis hiervan maken zij voor de bibliotheek Noord-Veluwe – haar werkgebied en de behoeften vanuit dit werkgebied – passende keuzes. De bibliotheek houdt daarnaast haar core bussiness – het uitlenen van boeken (fysiek en digitaal) – goed in het oog.”

“De bibliotheek heeft ook duidelijk op haar netvlies dat persoonlijke ontwikkeling (basisvaardigheden) van de inwoners steeds belangrijker wordt. Zij speelt daar samen met de vijf gemeenten en andere samenwerkingspartners in de regio op in met een passend aanbod van diensten en producten.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Een gecertificeerde organisatie voldoet aantoonbaar aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in