Oranje boven! 

Wordt Koningsdag elk jaar met enthousiasme tegemoet gezien? Volgens een enquête uitgevoerd door het landelijke buurtplatform Nextdoor, dat buren met elkaar verbindt, kijkt 29% er écht naar uit, maar is uiteindelijk het merendeel (66%) wel voor het vieren van Koningsdag te porren. En ondanks dat slechts 19% het leuk vindt om de koninklijke familie te volgen, blijft de verjaardag van de koning populair: 46% vindt de feestdag en bijbehorende tradities leuk, aldus het onderzoek.
Veel Hattemers houden van het oranjefeest. Voor de een is de aubade het hoogtepunt, voor de ander het samen een biertje drinken in de binnenstad. De Hattemer Oranje Vereniging (HOV) doet er alles aan om het mensen naar de zin te maken.

Koningsdag Hattem: programma voor jong en oud
Op Koningsdag start Hattem traditiegetrouw met de aubade. Daarna is het snuffelen rond de Andreaskerk op zoek naar leuke koopjes op de gezellige kleedjesmarkt. Sinds een aantal jaren is er in Hattem het Koningsontbijt, aangeboden door de HOV. Dit jaar vanwege het grote succes nu zelfs op een tweetal locaties.

Voor de senioren is er in De Bongerd wat lekkers en een gezellig optreden. De bewoners van Het Baken en Buitenhof, zijn welkom in de Hof van Blom voor een gezellige middag. Dit jaar organiseert HOV in de middag meerdere activiteiten op de markt en rondom de kerk voor de jeugd.

Juiste tijden 
Op de vraag naar de juiste tijden verwees de HOV de redactie naar haar website Daar nodigt ze de Hattemers uit om lid te worden van de vereniging. Daarna krijgt men het programmaboekje met alle tijden en plaatsaanduidingen.

Mega Springfestijn
In de week na Koningsdag, tijdens de meivakantie, worden er ook nog diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Zoals het Mega Springfestijn en het Oranjefeest bij het Dijkweitje.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in