Dodenherdenking 4 mei

Op zaterdag 4 mei zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan herdenken wij allen de burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Monumenten
Het programma voor de dodenherdenking in Hattem wijkt niet sterk af van voorgaande jaren. Vanaf 18.00 uur verzorgen de Scouts de vlaggenwacht op de Markt. Op dat moment zal ook bij de verschillende Hattemse monumenten een herdenking plaatsvinden. Het gaat om de monumenten bij het Katerveer, aan de Geldersedijk, op de begraafplaats en aan de Zuiderzeestraatweg 25.

In en om de Andreaskerk
Om 19.15 uur start de herdenking in de Andreaskerk met verschillende muzikale en gesproken bijdragen. Op de Markt zal vanaf 19.55 uur de klok van de Andreaskerk luiden, waarop de traditionele taptoe, twee minuten stilte en samenzang van couplet 1 en 6 van het Wilhelmus plaatsvinden. Daarop vinden verschillende kransleggingen plaats, wordt een gedicht voorgelezen en sluit burgemeester Marleen Sanderse de bijeenkomst af.

Requiem
Vanaf 20.20 uur gaan de kerkdeuren weer open voor degenen die het traditionele requiemconcert willen meemaken, dit jaar verzorgt door Cantabile. Dit begint om 20.30 uur.

Een meer gedetailleerd programma met daarin ook de namen van de uitvoerenden, zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt, zo laat de gemeente Hattem weten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in