Hattem verliest nipt van Olympia ‘28

Afgelopen zaterdag speelde vv Hattem tegen Olympia ’28 uit Hasselt. Het team van trainer Oosterhaar startte de wedstrijd prima en is met een kopbal op de lat van Jeffrey van Ommen in de 1e minuut van de wedstrijd al dichtbij een doelpunt. Toch moet het halverwege de 1e helft twee tegendoelpunten incasseren en is er dus werk aan de winkel. Hattem is in de 2e helft veel sterker dan de thuisploeg, krijgt het een aantal grote kansen maar het loopt vaak tegen een groene muur aan. Eénmaal wordt het net gevonden al is dat uiteindelijk te weinig om een nieuwe nederlaag te voorkomen.

Eerste helft te naïef en te lief
Zoals gezegd was Jeffrey van Ommen in de 1e minuut met een uitstekende kopbal dichtbij de openingstreffer. Helaas was de lat de stoorzender. Een prima voorzet van Maikel Rave wordt kort daarna geblokt waardoor een nieuwe kans in de kiem wordt gesmoord. In de fase hierna heeft Hattem wel het initiatief al is het “te lief” voor de tegenstander. Olympia schuwt de duels juist niet, speelt opportunistisch en komt op die manier bij vlagen gevaarlijk door, ook al doordat het op die momenten verdedigend niet goed staat bij de geel-blauwen. Hattem zoekt wel de aanval maar wordt halverwege de 1e helft verrast door een counter van de thuisploeg waarbij uiteindelijk een prachtig schot te machtig is voor doelman Puck Pool. Kort daarna een scrimmage voor het Hattem-doel waarbij de bal via een mêlee van spelers ineens voor de voeten van een aantal Olympia-spelers valt welke net wel of net niet buitenspel staan. Doelman Pool is daarop uiteraard kansloos en Hattem moet een 2e tegentreffer slikken. Hattem heeft daarna wel het meeste balbezit, weet dat Olympia gaat inzakken en kan vooralsnog niet voor gevaar zorgen bij het Olympia-doel.

Na de rust is het eenrichtingsverkeer
Hattem weet wat het te doen staat en gaat vanaf de aftrap direct ten aanval waarbij een prima schot van Wesley van Winsum de opmaat is voor de intenties van het team. De thuisploeg kan in die fase niet veel anders doen dan verdedigen en het is voor Hattem lastig om deze groene muur te slechten. Olympia goochelt bij vlagen de bal uit de eigen 16 en hoopt met lange halen naar voren dat die bal ergens een keer goed valt om de wedstrijd op slot te gooien. Veel haalt dit niet uit en Hattem blijft de druk er vol op houden, creëert een aantal goede kansen waarbij de beloning vooralsnog uit blijft. Met alle goede bedoelingen gaat het soms wat te gehaast waardoor passes net niet aan komen of acties stranden voordat het gevaarlijk kan worden. Toch zijn er kansen op meer al staat het vizier van de aanvallers bij zeker 4 à 5 grote kansen niet op scherp. Wesley van Winsum weet uiteindelijk een kwartier voor tijd nog wel de aansluitingstreffer te maken door de Olympia-doelman in de korte hoek te verrassen. Kansen hierna voor de aanvallers van Hattem geven niet het gewenste resultaat waardoor het helaas bij deze ene treffer blijft.

Hattem wel bovenliggend, maar zonder punten
Olympia behaalt een zwaar bevochten overwinning die het wel kan gebruiken in de strijd om de nacompetitie nog te ontlopen. Hattem kan het zichzelf verwijten dat het ondanks het overwicht in deze wedstrijd in de 1e helft niet scherp genoeg was en in de 2e helft te veel kansen onbenut liet om een andere eindstand op het scorebord te krijgen. De uitslagen op de andere velden vielen nog enigszins mee waardoor Hattem op de 5e plek blijft staan. Toch zal er de komende weken uit een ander vaatje getapt moeten worden om onderweg de benodigde punten binnen te halen zodat het richting het slot van de competitie geen billen knijpen hoeft te worden.