Vegan gerechten maak je eenvoudig met een hapjespan! 

Tegenwoordig zijn er steeds vaker vegetarische of veganistische gerechten terug te vinden op Nederlandse dinertafels en in restaurants. Dat is een trend die wij alleen maar toejuichen, want het biedt vele voordelen. Het is beter voor je gezondheid om minder vlees te eten, het is beter voor het milieu en uiteraard is het goed voor het tegengaan van dierenleed.

Maar, wat heb je nu nodig om een overheerlijk vegetarisch of veganistisch gerecht op tafel te zetten. Veel mensen focussen zich altijd op de ingrediënten, logisch, maar ook het materiaal waarmee je werkt is van belang. Zo kun je met een hapjespan vele vegetarische en veganistische gerechten bereiden. In dit artikel gaan we dieper in op veelgestelde vragen rondom de hapjespan, waarom is het bijvoorbeeld zo’n ideale pan om vegetarische en veganistische gerechten mee te maken.

Wat is een hapjespan?
De hapjespan is familie van de koekenpan. Feitelijk is het een diepe koekenpan die vaak met deksel geleverd wordt. Zodoende kun je er bijvoorbeeld gerechten mee kunt smoren. Hapjespannen zijn er in allerlei soorten, materialen en voor veel verschillende warmtebronnen. Wat je persoonlijke voorkeuren qua pannen ook zijn, er is altijd een geschikte hapjespan te vinden. De pan is bij uitstek geschikt om er eenpansgerechten mee te maken, zoals: stamppot, lasagne of chili sin carne.

Waarom is een hapjespan ideaal voor vegetarische en veganistische gerechten?
Allemaal leuk natuurlijk, maar waarom zou je een hapjespan moeten hebben voor het maken van vegetarische of veganistische gerechten. Nou, ten eerste is de pan uitermate veelzijdig. Je kunt er werkelijk allerlei gerechten in klaarmaken, zoals: pannenkoeken, pasta’s, risotto’s of roerbakschotels. Met slechts één pan kun je dus een zeer uitgebreid arsenaal aan gerechten klaarmaken. Vaak zijn vegetarische of veganistische recepten voorzien van een lekker sausje, om het gerecht zodoende smaak mee te geven. Door de hoge rand van de hapjespan zal de saus niet zo snel uit de pan spetteren. Koken met een hapjespan zorgt er dus voor dat je keuken schoner blijft, dan wanneer je gerechten klaarmaakt met een koekenpan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hapjespan?
Ben je overtuigd en wil je graag een hapjespan aanschaffen? Dan is het nog zaak om te weten waarop je moet letten bij het kiezen van de juiste pan. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste hapjespan kiest hebben wij een aantal tips voor je opgesteld.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in