Asfalteringswerkzaamheden Roseboomspoor

De herinrichting van het fietspad Roseboomspoor nadert zijn afronding. Het verbrede fietspad wordt momenteel geasfalteerd en naar verwachting worden de werkzaamheden deze week afgerond.

Voetgangers let op!
Aansluitend, naast het fietspad komt een bestraat voetpad. In het voetpad staan ook lantaarnpalen. In hoeverre dit voetgangers die hand-in-hand lopen of mensen met kinderwagens of rolstoelen hindert, zal in de toekomst blijken. Vanwege de lantaarnpalen moet de voetganger dan uitwijken naar het fietspad. Dat is eenvoudig, want beide stroken van de twee gescheiden verkeerstomen zijn op hetzelfde niveau. Het vraagt wel extra alertheid van de voetgangers om niet aangereden te worden door de soms snelle fietsers.

►Update 27 maart
Wethouder Auke Schipper laat weten dat de lantaarnpalen achter de stoeprand komen te staan. En bij de witte rand wordt het asfalt nog gezaagd. Daardoor is er een voetpad van 1,50 meter breed, zonder obstakel.

Voor een aantal lantaarnpalen wordt dit de tweede verhuizing. Zie ons bericht van 4 maart.

Het voetpad kruist ter hoogte van de Rietkamp het fietspad.

Voetgangers moeten daar het fietspad oversteken omdat het voetpad dan aan de andere kant van het fietspad verder gaat.

1 REACTIE

  1. Wat is dat een domme actie , lantarenpalen midden in een voetpad ,wordt er geen rekening gehouden met onze invalide medeburgers.

    Harry Schoonhoven

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in