Praat mee tijdens het Hattems Verkiezingsdebat in de Marke

Hattem loopt warm voor het verkiezingsdebat van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Aanmeldingen voor het gratis toegankelijke debat op dinsdag 1 maart in De Marke lopen in rap tempo binnen. Uitgangspunt is een openbaar debat waarbij iedereen welkom is en vragen mag stellen. De bijeenkomsten worden geleid door een onafhankelijke debatleider.

Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg is er blij mee: ,,Het geeft de betrokkenheid aan van de inwoners van Hattem bij hun gemeente. Dat is mooi. De mensen zijn nieuwsgierig naar de politici en de partijen op wie ze kunnen stemmen op 16 maart en natuurlijk naar hun plannen en ideeën. Dat merken wij ook aan de vragen die voor deze avond door het publiek via onze site worden ingestuurd.

Ticket
Je kunt nog steeds een gratis ticket bemachtigen. Maar let wel, ondanks de versoepelingen: vol is op een gegeven moment ook echt vol.’’

Stel je vraag
Inwoners van de gemeente Hattem mogen tijdens het debat vragen stellen aan de aanwezige politieke kandidaten. Wie dat om wat voor reden dan ook lastig vindt, kan dat ook door de debatleider van de bieb laten doen. Dat kan door de vraag te mailen naar info@bibliotheeknoordveluwe.nl. Daarnaast liggen er in de bieb in Hattem vragenkaartjes klaar die daar achter kunnen worden gelaten.

Bibliotheek-directeur Van der Weg noemt het fantastisch dat haar organisatie op deze manier publiek en politiek bij elkaar kan brengen en hoopt op een waardevolle avond. Daarnaast prijst zich gelukkig met de hulp die ze heeft gekregen bij het organiseren van het verkiezingsdebat in Hattem. Hetty van de Weg: ,,Er komt heel wat bij kijken voordat je zoiets in de steigers hebt staan. Dat kun je bijna niet alleen. We hebben geweldige hulp gehad van de kant van de gemeente, en dan met name in de persoon van raadsgriffier Tamara Weeda. Maar ook van RTV Hattem die het debat live zal uitzenden en van Cultuurplein NoordVeluwe die pianist George Wink inzet voor de muzikale omlijsting van de avond.’’

Live te volgen via radio en tv
Het verkiezingsdebat van de Bibliotheek Noord-Veluwe in MFC De Marke aan de Daendelsweg 2 in Hattem begint dinsdag 1 maart om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. RTV Hattem zendt het debat live uit via Radio en TV.

Aanmelden verplicht
In verband met de beschikbare ruimte kun je je vooraf aanmelden als je deze verkiezingsbijeenkomst wilt bijwonen. Dit kan via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in