Hippisch Hattem organiseert het állerlaatste Hippinksterconcours

Op zaterdag 4 juni en maandag 6 juni wordt het Hippinksterconcours in Hattem voor de 75e én allerlaatste keer georganiseerd. Ponyclub De Driehoekruiters bestaat sinds 1970 en Rijvereniging De Marleruiters zelfs al sinds 1935, en daarmee ook dit ‘concours hippique’ in het Pinksterweekend.

“We gaan er samen nog een keer een fantastisch en sportief evenement van maken,” zegt Wichert Fikse, voorzitter van Hippisch Hattem. “Het concours heeft een lange Hattemse historie en daaraan komt na editie 2022 helaas een einde.”

Focus op Ruiterdag
Het Hippinksterconcours is uitgegroeid tot een trekpleister voor bezoekers uit Hattem en ver daarbuiten. “Toch merken we dat een landelijk concours als deze niet meer past in het huidige sportaanbod. Voornamelijk doordat de wedstrijden in Hattem op een grasbodem verreden worden. Dit was tot vijftien jaar terug heel gewoon. Maar inmiddels zijn veel paarden gewend aan een zandbodem. Op zo’n groot terrein, met zoveel deelnemers en wedstrijdringen, is het niet eenvoudig om de kwaliteit van de grasbodem te kunnen waarborgen. Daarnaast zien we wel veel potentie in onze Molecaten Ruiterdag, de eventingwedstrijd door de bossen van Hattem in oktober. Er is besloten om de energie van onze groep vrijwilligers vanaf 2023 volledig te storten op dit tweede grote evenement van Hippisch Hattem.”

Afscheidsfeestje
Ook dit slotjaar is het Hippinksterconcours in Hattem aangewezen als kringselectie voor de outdoor Regiokampioenschappen van Gelderland. “Die belofte gaan we inlossen, we maken er een geweldige wedstrijd van. Zoveel Hattemers hebben mooie herinneringen aan het Hippinksterweekend, het afscheidsfeestje willen we nog een keer goed vieren.”

Meer dan paardensport
Bezoekers kunnen naast paardensport genieten van kermisattracties, een feestavond met coverband Empire op zaterdagavond en een spectaculaire stuntshow van The Future Guys op maandagmiddag. De toegang is gratis.

Kijk voor actuele informatie op www.hippinkster.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in