Fase 2 bouw windmolenpark Hattemerbroek afgerond

De tweede fase van de bouw van het windmolenpark in Hattemerbroek is klaar. Zo zijn de kabels naar het Liander onderstation in Wapenveld gelegd en zijn de funderingen van de vier windturbines gerealiseerd. Het volledige project wordt volgens planning in juni opgeleverd.

Voor de funderingen zijn ongeveer tweehonderd betonpalen met een lengte van zo’n twintig meter in de grond gevormd. In de funderingen is circa 140 ton wapeningsstaal verwerkt en zo’n 1.250 m3 beton gestort.

8-kilometer lange kabels
Onder de snelwegen, de spoorweg, het kanaal en langs het fietspad Roseboomspoor in Hattem zijn zes kabels gelegd van elk 8 kilometer lang. Hiervoor zijn vijftien gestuurde boringen en vele persingen gedaan. Dit gebeurde onder wegen en bomen door.  Al met al was het voor A. Hak Electron B.V een flinke klus. Van Werven leverde en verwerkte in de eerste fase van de bouw van het windmolenpark circa 20.000 kubieke meter aan vulzand en verhardingsmateriaal.

Tijdelijke afrit
De vier windturbines die langs de N50 verrijzen, krijgen een tiphoogte van bijna 150 meter, een rotordiameter van ongeveer 120 meter en een ashoogte van zo’n 90 meter. Speciale diepladers vervoeren deze onderdelen vanaf 5 maart over een tijdelijke afrit vanaf de A28. Dit gebeurt ’s nachts. Na de aanvoer van de turbines wordt deze afrit weer verwijderd.

Bouw windturbines
Vanaf 8 maart werken zware en hoge hijskranen aan de opbouw van de vier windturbines. Dit duurt ongeveer vijf weken. Vervolgens moet het nodige installatiewerk verricht worden. De verwachting is dat de windturbines eind mei de eerste duurzame stroom produceren.

Overlast en vragen
Van Werven is blij dat de werkzaamheden tot op heden voor weinig overlast zorgen. “Ook tijdens de overige werkzaamheden proberen we overlast tot een minimum te beperken. Helaas is overlast niet altijd te voorkomen. Hiervoor vragen we uw begrip. Meld eventuele overlast bij projectcoördinator Jan van de Wiel, (06 514 243 10 of j.vandewiel@vanwerven.nl) dan bekijken we wat we voor u kunnen betekenen.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in