Greetje werft vrijwilligers voor Hattemse Bongerd

‘Als ik weer ga, zegt iemand bijvoorbeeld ‘wat fijn dat je voor ons gezorgd hebt’. Zo lief vind ik dat.’ Aan het woord is Greetje Put over haar vrijwilligerswerk in de Bongerd te Hattem. Haar verhaal maakt onderdeel uit van de deze week gelanceerde reclamecampagne van IJsselheem, de zorgorganisatie waar ook de Hattemse Bongerd onder valt. De campagne zet de schijnwerpers op het waardevolle werk dat vrijwilligers zoals Greetje Put doen en biedt aandacht aan de positieve impact ervan op zowel cliënten als de vrijwilligers.

Verhalen van vrijwilligers
Het zijn de verhalen van vrijwiligers die centraal staan in de campagne, waaronder dus dat van Greetje, die zich inzet voor de bewoners van De Bongerd in Hattem, en Hendri en Joyce, die altijd klaarstaan
met een helpende hand op Myosotis in Kampen. Ook delen Mike en Ronald van het bedrijf Seven Stars uit Zwolle hun ervaringen, waarbij zij met hun collega’s een gezellige activiteit organiseerden bij de Nieuwe Haven.

Flexibel en veelzijdig werk
Elke vrijwilliger heeft zijn of haar eigen unieke verhaal, waardoor de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk bij IJsselheem wordt be
licht. De diversiteit aan taken omvat onder andere wandelen of fietsen met ouderen, spelletjes spelen, voorlezen, het organiseren van activiteiten zoals beweegsessies, tot en met klussen met bewoners. Dit kan zijn in groepsverband, maar ook individueel. Of men nu wekelijks of maandelijks beschikbaar is, de vrijwilligerscoördinatoren van IJsselheem streven ernaar om de perfecte match te vinden voor elke vrijwilliger.

Belangrijk voor cliënten
Met al zo’n 1650 vrijwilligers in de leeftijd van 16 tot 90 jaar, benadrukt IJsselheem de onschatbare waarde van vrijwilligerswerk binnen hun organisatie.
Hun belangeloze inzet is cruciaal voor de zorg aan de cliënten. Ze bieden extra ondersteuning, gezelligheid en organiseren activiteiten die soms buiten het bereik van zorgprofessionals vallen.

Nieuwe vrijwiligers welkom
IJsselheem nodigt iedereen uit om de verhalen van deze inspirerende vrijwilligers te volgen en hoopt zo meer mensen te motiveren om zich aan te sluiten bij het groeiende netwerk van vrijwilligers. Voor wie interesse heeft in vrijwilligerswerk bij IJsselheem, staan de vrijwilligerscoördinatoren klaar om de mogelijkheden te bespreken
. Op de website van IJsselheem zijn alle verhalen te lezen van de vrijwilligers en kunnen belangstellenden meer informatie vinden over vrijwilligerswerk.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in