Speciale Phion concerten voor kinderen bij cultuurplein

Het fantastische Phion orkest komt voor een bijzondere kindervoorstelling samen met de bekende handpop Lejo naar het Cultuurplein in Heerde. Met zijn grote ogen neemt Lejo de leerlingen mee naar de bijzondere wereld van het orkest. Want hoe dirigeer je eigenlijk een orkest? En hoe klinken al die verschillende instrumenten? Terwijl Lejo grappige streken uithaalt komen er allerlei muziekstijlen voorbij. Leerlingen van basisscholen uit Hattem, Heerde, Epe en Oldebroek bezoeken op woensdag 25 januari de voorstelling ‘Lejo ontdekt het orkest’ van Phion (orkest van Gelderland & Overijssel).

Goed voorbereid
Cultuurplein, een samenwerkingsverband van verschillende gemeentes op het gebied van cultuuredicatie, heeft al jaren een goede samenwerking met het orkest en is dan ook erg blij dat zij met 22 orkestleden (!) naar theaterzaal ‘de Heerd’ in Heerde komt. De voorstelling speelt deze woensdag twee keer, waardoor maar liefst 550 leerlingen de bijzondere show kunnen bekijken. Voorafgaand aan de voorstelling hebben de scholen een educatiepakket ontvangen, zodat de leerkrachten hun leerlingen goed kunnen voorbereiden op het theaterbezoek.

Wie maken de show
Poppenspeler ‘Lejo’ (Leo Petersen) is bekend in Nederland en Vlaanderen van de filmpjes die hij maakt voor Sesamstraat. Cultuurplein ontwikkelt en organiseert cultuuronderwijs voor scholen (zowel primair- als voortgezet onderwijs) op de Noord Veluwe en Phion maakt al jaren (interactieve) voorstellingen op het gebied van symfonische muziek.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in