‘Het kán hier en daar wit worden’

Een week geleden werden grote delen van Gelderland verrast met een laagje sneeuw. Ook in Hattem was het even wit. Met wat geluk krijgen we te maken met een herhaling.

Weerplaza verwacht zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag wat winterse buien. “En als die buien samenklonteren, kan de neerslag die daar uit voortkomt toch wel even blijven liggen”, verwacht Raymond Klaassen. “Dat zou zomaar kunnen betekenen dat het hier en daar eventjes wit gaat worden. Door natte sneeuw, sneeuw of hagel: dat is allemaal mogelijk.”

Lang blijft de eventuele sneeuw niet liggen, net zoals vorig weekend het geval is. De winterse buien trekken namelijk Duitsland in en zondag warmt het gaandeweg de dag iets op. Er ontstaan wolkenvelden en er komt ruimte voor de zon. Maandag en dinsdag verandert er weinig: wel is er maandag later op de avond weer kans op wat natte sneeuw of sneeuw. “Ik sluit het niet uit, er kan een winterse verrassing voorbijkomen”, zegt Klaassen.

Temperaturen stijgen
Vanaf woensdag gaan de temperaturen weer omhoog. “Donderdag en vrijdag is het tussen de 8 en 10 graden, een heel ander weerbeeld. Maar wel grijs en ook vaak regenachtig, dus of het nou echt beter wordt, dat weet ik niet”, aldus Klaassen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in